Tavşanlı'da 15 Bayan Çiftçiye Düve

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 15 bayan girişimci çiftçiye 90 düve verildi.

Tavşanlı'da 15 Bayan Çiftçiye Düve
Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü 15 çiftçiye bakanlığın genç çiftçi projelerini destekleme kapsamında, 90 düvenin dağıtımını tamamladı. Tavşanlı ilçesi hayvan pazarında, çiftçiler 30 bin TL tutarındaki 6’şar düveyi müdürlük yetkililerinden teslim aldılar. Projeleri ile hibe destek kapsamında düvelerini teslim alan genç çiftçiler, üretim için ilk adımlarını atarken umutlu bir başlangıç yaptılar.

Genç girişimci bayan çiftçilerden Balıköy beldesinde ikamet eden Şeyda Çelik aldıkları 6 büyükbaş hayvan ile süt üretimini ve gelir elde etmek istediklerini ifade etti.

İlçe Müdürü Ahmet Temel, “Dağıttığımız hayvanlar ile genç çiftçilerimiz gelir sağlayacak. Bakanlığımıza ve projenin yürütülmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Çiftçilerimize hayırlı kazançlar dilerim” dedi.

Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Burhan Fedayi projeler hakkında şunları söyledi: “ Bakanlığımızın 2016 yılında yürürlüğe giren Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ne yönelik 30 bin TL’ye kadar hibe programının 2016 yılı büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Toplam 698 adet küçükbaş, büyükbaş hayvan ve bitkisel üretim projelerinden 26 adeti kriter puanına göre seçildi. Bunlardan ilki olan büyükbaş hayvanların dağıtımı bugün gerçekleşti. Bu proje 3 yıl için geçerli. İlkini bu yıl tamamladık ve bundan sonra da şimdilik 2 yıl devam edecek. 40 yaşına kadar olan genç çiftçilerimizin başvurularını bekliyoruz.” (Tİ - EFE)
Kaynak: İHA