Tatvan İranlı Turistleri Bekliyor

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, ilçeye İranlı turist çekmek için çalışma yürütüyor.

Oda Başkanı Cengiz Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge ekonomisine katkı sunmak amacıyla 2 yıldır yürüttükleri çalışmalarla İranlı turistleri ilçeye çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

İran ile ticaret ve turizmin, bölgenin kalkınması için önemli olduğunu, bu bilinçle İran'daki idareciler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

'Girişimlerimizin olumlu geçmesiyle üyelerimiz ticaret konusunda çalışmalar yapmaya başladı. Bahar aylarının gelmesiyle turizm konusuna da ağırlık vermeyi planlıyoruz. Öncelikli olarak İran'da derece yapmış ve karabalık bir ekibe sahip olan yamaç paraşütçüleri Tatvan'ı ziyaret ederek Nemrut Dağı eteklerinde uçuş gerçekleştirdi. Turizm konusunda altyapımızın hazır halde olduğunu gözlemlediler. Bölgeyi çok beğendiklerini ve kış ayları sonrası ekip olarak geleceklerini belirttiler. Aynı zamanda İran'daki acenteler ile bağlantıları olan rehberler buraya gelerek fiyat araştırması yaptılar.'

Şahin, İranlı turistlerin ilçeye gelmesinin bölgeye hareketlilik katacağını vurgulayarak, çalışmalarının süreceğini belirtti.

Kaynak: AA