Talas'da 'Osmanlı'da Eğitim' Konuşulacak

Talas Belediyesi Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla, ‘Osmanlı’da Eğitim’ adlı bir program gerçekleştirecek.

Talas'da 'Osmanlı'da Eğitim' Konuşulacak
Geçen yılda kültürel ve sosyal etkinliklere ağırlık verildiğini söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “2016 yılı eğitim sezonun başlamasıyla birlikte bizim de kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz hız kazandı. Geçen yıl yazar ve şairlerimiz başta olmak üzere Serdar Tuncer ile birçok etkinlik düzenledik. Ve çok yoğun katılım olmuştu. Bu çalışmanın ikinci ayağına Cemil Baba ve Yaman Dede programlarımız ile başladık. Talas Belediyesinin güzel bir etkinliği olacak. Talha Uğurluel ile devam ediyor. 23 Kasım Çarşamba saat 19.30’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde hepimizin ortak sorunu olan eğitim konusuna değineceğiz. Osmanlı’da eğitim nasıldı, bizim eksiklerimiz nelerdir, nasıl eğitim almamız gerekiyor? Bunları konuşacağız. Geçmişten ders ve örnekler alarak vatandaşlarımıza eğitim konusunda faydalı bilgiler aktarmaya çalışacağız. Bu nedenle tüm Kayserili ve Talaslıları güzel bilgiler edinmek için Sabancı Kültür Merkezine davet ediyorum.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, aynı zamanda yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Kaynak: İHA