Suriye'ye 12 Yardım TIR'ı Gönderildi

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından, Suriye’ye 12 yardım TIR’ı gönderildi.

Suriye'ye 12 Yardım TIR'ı Gönderildi
’99 Esma’ül Hüsna Tır Projesi’ adı altında gerçekleşen yardım kampanyasıyla Suriye’ye 99 TIR göndermeyi hedefleyen ve merkezi Konya’da bulunan AYDER, Konya’da topladığı yardımlarla Adana’daki firmalardan 5 TIR su, 6 TIR un ve 1 TIR da gıda malzemesi aldı.

D-400 Karayolu’ndaki TIR’lar yola çıkmadan önce bir açıklama yapan AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Üstün, Suriye’deki savaşın altıncı yılına girdiğini, kendilerinin de bu savaşın başından beri çeşitli projelerle mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Üstün, “Amaçları sadece Müslümanların bedenlerini parçalamak olan Amerika, Rusya, İran ve diğerleri dünyanın gözü önünde bir nesli yok ederek ülkelerini işgal ediyor. Biz de ’99 Esma’ül Hüsna Tır Projemiz’ ile mazlum Suriye halkına bir nebze de olsa yardımlarımızı ulaştırıyoruz” dedi.

"Toplam TIR sayımız 150’yi aştı"

AYDER Genel Başkan Yardımcısı İhsan Erdim de, Suriye’deki iç savaştan dolayı 15 milyon insanın yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Erdim, “Bundan dolayı AYDER olarak Konyalı kardeşlerimizin bağışlarıyla böyle bir çalışma yapıldı. Bu sene 99 TIR ile bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Toplam TIR sayımız Konya’dan 150’yi aştı. Biz savaşın iyilik, merhamet ve güzel insanlar taraftarıyız. Nerede bir yardım bekleyen insan varsa Konyalı hayırseverler zekatlarını oraya gönderiyorlar” diye konuştu.

Açıklamaların ardından yardım TIR’ları dualar edilerek Suriye’ye doğru yola çıktı. Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıkan TIR’ları uğurlamaya AYDER Genel Başkanı Hasan Çelik ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA