Sosyal medya yıkılıyor! Bu terlik hangi renk?

Terliğin görseli, Portekizce yazan Falsiane adlı bir Twitter hesabından Perşembe gecesi paylaşıldı.

Sosyal medya yıkılıyor! Bu terlik hangi renk?
Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı bu parmak arası terliği beyaz-altın sarısı, bir kısmı ise mavi-siyah olarak algılıyor.

Geçen yıl Şubat ayında 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da yayınlanan elbise fotoğrafı, rengi yüzünden tüm dünyayı ikiye bölmüştü.
Kimileri onu mavi-siyah, kimileri ise beyaz-altın sarısı olarak görüyordu.

Konu Türkiye dahil dünyanın hemen her yerinde tartışma konusu olunca, devreye bilimadamları girmişti.

Sosyal medya yıkılıyor! Bu terlik hangi renk?

İŞTE BİLİMADAMLARININ GÖRÜŞÜ!

Elbise fotoğrafının kahverengi ve mavi piksellerden oluştuğunu söyleyen bilimadamları, görüş farklılığının, iç ortam ve dış ortam ışığını işleme alışkanlığına bağlı olarak, beynin ışık süzgecinden kaynaklandığını belirtti.

Konuya ilişkin 300'ü elbiseyi ilk kez gören bin 400 kişiyle yapılan bir çalışma, insanların elbiseyi “mavi-siyah”, “altın sarısı-beyaz” ve daha küçük bir kitlenin de “kahverengi-mavi” gördüğünü ortaya koymuştu.

Massachusetts Institute of Technology'den Nörolog Dr. Bevil Conway, çizgileri “altın sarısı-beyaz” olarak görenlerin gün ışığına daha fazla uyum sağladıklarını, “mavi-siyah” görenlerin ise iç ortam ışığına alışkın olduklarını söylemişti. “Kahverengi-mavi” görenler ise bu ikisinin arasında bir yere düşenler.