Silopi'de 'Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz' Projesi

Silopi Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz' Projesi kapsamında Mardin'i gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz' Projesi kapsamında 520 terör mağduru kız öğrenciye, Mardin'in tarihi yerlerini görme imkanı sağladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adil Özer, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 81 ilde düzenlenecek bir günlük programlarla, 14-29 yaş grubu gençlerin kentlerin tarihi ve kültürel yerlerini tanımalarının amaçlandığını söyledi.

Özer, şunları kaydetti:

'Projenin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır. Ekonomik açıdan dezavantajlı ve başarılı gençlerin yaşıtlarıyla aynı imkanlara sahip olmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Gezilerimiz tamamen ücretsiz olup kültür turlarının masrafları bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır.'

Mardin gezisine katılan öğrencilerden Hacera Eren, arkadaşlarıyla tarihi yerlerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrenci Yasemin Ökten de çok güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA