Sahte Pasaportla Yurt Dışına Kaçacaklardı, Kıskıvrak Yakalandılar

FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen profesör ve doçent karı koca, sahte pasaport ve döviz ile Yunanistan’a kaçmak isterken Edirne’de jandarma ekiplerince yakalandı. FETÖ’cü doktor karı kocaya organizatörlük yaptığı tespit edilen araç sürücüsü de gözaltına alındı.

Sahte Pasaportla Yurt Dışına Kaçacaklardı, Kıskıvrak Yakalandılar
Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce, Havsa ilçesinin Kuzucu Köyü’nde durdurulan bir araç içerisinde FETÖ/PDY bağlantılı oldukları tespit edilen ve 15 Temmuz süreci sonrası önce görevlerinden uzaklaştırılan ardından da doktorluktan ihraç edilen profesör M.Y. ve eşi doçent Ü.Y. isimli şahıslar, sahte pasaport ile Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Profesör M.Y.’nin özel bir üniversite hastanesinde başhekim olarak görev yaptığı eşinin de yine aynı hastanede doçent doktor olarak görev yaptığı öğrenildi. Çift, jandarmadaki işlemlerinin ardından Edirne Adliye Sarayı’na sevk edildi.

Sahte pasaport ve binlerce döviz ele geçirildi

Jandarma ekiplerince durdurulan araç içerisinde FETÖ’cü profesör ve doçent eşi adına düzenlenmiş 2 adet sahte pasaport ile nüfus cüzdanı ve 4 bin 300 Euro ile birlikte 5 adet cep telefonu ve sim kart ele geçirildi. Ayrıca söz konusu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen araç sürücü K.A. da gözaltına alındı.

Kaçak göçmenler ile Yunanistan’a kaçacaklardı

Geçtiğimiz bir ay içerisinde kaçak göçmenlere organizatörlük yapan şahısların FETÖ’cü akademisyenleri yurt dışına kaçırma eylemi girişimlerinin artması ve 5 farklı grubun yakalanması ve tutuklamalarının yapılmasının ardından Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle sınır bölgelerinde denetim ve kontroller sıklaştırıldı. Göçmen kaçakçılarının adeta yeni gözdesi olan ve yasa dışı yollarla Avrupa’ya kaçmak isteyen FETÖ/PDY bağlantılı şahıslardan son 1 ay içerisinde 1’i doçent olmak üzere 5 akademisyen yakalanmıştı.

Organizatörler teröre yardım ve yataklıkla yargılanıyor

Göçmen kaçakçılarının yeni hedefi, 15 Temmuz süreci sonrası mesleklerinden ihraç edilen akademisyenler oldu. FETÖ/PDY bağlantılı akademisyenlerle para karşılığı iş birliliği yapan organizatörler, göçmen grupları içerisinde onları yasa dışı yollar yurt dışına kaçırmaya çalışıyor. Jandarma başta olmak üzere kolluk kuvvetleri tarafından yakalanan göçmen kaçakçılarının ‘Teröre ve teröriste yardım suçundan’ yargılandıkları ve tutuklandıkları öğrenildi.
Kaynak: İHA