Sabancı Üniversitesi Desteklediği 11 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

Sabancı Üniversitesi'nin desteklediği 11 girişim, Sabancı Startups etkinliğinde yatırımcılarla buluştu.

Üniversite açıklamasına göre, Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi (SUCOOL) ve Türkiye'nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi Inovent, Sabancı Üniversitesi destekli girişimcileri yatırımcılarla tanıştırmak üzere bir buluşma düzenledi.

Sabancı Startups adlı etkinlikte, SUCOOL hızlandırma programından mezun olarak ürün çıkartan veya şirketleşen girişimler ile Inovent AŞ portföyünde yer alan ve kuluçka hizmetlerinden faydalanan 11 start-up sunum yapma fırsatı buldu. Sunumlar, melek yatırımcılar, risk sermayesi şirketleri temsilcileri, ekosistemdeki diğer kuluçka ve hızlandırıcı kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir kitleye yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Dilek Çetindamar, şunları kaydetti:

'Üniversitemiz, kurulduğu günden beri üniversitemiz öğrencilerine ve ülke çapındaki girişimcilere çok yönlü hizmetler vermektedir. Sabancı Üniversitesi'nin 'Türkiye'nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversitesi' olması bir tesadüf değildir. Sabancı Üniversitesi, girişimciler gibi sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor. 2017'de Sabancı Üniversitesi şehirde açacağı ofisle girişimcilerle birlikte çalışmaya devam edecek. Yeni ofisimiz İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Siemens ile Girişimcilik Vakfı ortaklığıyla girişimlerin uluslararasılaşması için çalışacak.'

Inovent Direktörü Merih Pasin de İstanbul'un girişimciler için birçok fırsat barındırdığını belirterek, 'Bunun da birçok girişimci oluşturması gerekiyor ancak küresel girişimcilik ve inovasyon endekslerine baktığımızda bunun öyle olmadığını görüyoruz. Bununla beraber küresel inovasyon endeksinin verimlilik oranında çok iyi bir sıralamamız olması ve üniversite mezunlarının yüzde 72'sinin girişimciliğe olumlu bakması göz önüne alındığında umutlu olmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA