Projede 73 Yetenek Tespit Edildi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Başbakan Binali Yıldırım’ın övgüyle bahsettiği ve İtalya Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündemine giren ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi kapsamında bu dönem 73 öğrencinin yüzmeye karşı yeteneğinin tespit edildiğini söyledi.

Projede 73 Yetenek Tespit Edildi
Samsun Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp, ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilmesi için başlatılan ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 15 bin 200, 2. ve 3. sınıf öğrencisine yüzme öğretiliyor ve bunlardan 73 öğrencinin yüzmeye karşı özel bir yeteneğinin olduğu tespit edildi.

Projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Vali İbrahim Şahin, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılının Şubat ayında başlattık. Bu süre zarfı içerisinde minik çocuklarımıza yüzmeyi öğretmeye çalışıyoruz. Projemizi Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a aktardığımızda kendileri hem bakanlığın desteğini sundu, hem de projeye sonuna kadar sahip çıktı. Bu projede ciddi başarılar elde ettik. Projemizi Başbakanımız Binali Yıldırım, 81 il valisinin katıldığı toplantıda örnek olarak gösterip, projemizden büyük övgüyle bahsetti. Hatta projemiz İtalya’daki eğitimcilerin de dikkatini çekerek gündemlerine aldılar” dedi.

Projede 73 yetenek tespit edildi

Proje kapsamında bu dönemin ilk etabında 73 öğrencinin yüzmeye karşı yeteneğinin tespit edildiğini ifade eden Vali Şahin, “Projemizin 2016-2017 yılının ilk etabında şuana kadar Atakum Atakent İlkokulu’ndan 12, Atakum Milli Eğitim Vakfı İlkokulu’ndan 11, Atakum Mimar Sinan İlkokulu’ndan 7, Bafra 29 Ekim İlkokulu’ndan 7, Bafra 30 Ağustos İlkokulu’ndan 11, 19 Mayıs Tekel İsmail Çolak İlkokulu’ndan 1, İlkadım Arıburnu İlkokulu’ndan 10 ve İlkadım İlyasköy Türkiş İlkokulu’ndan 14 olmak üzere toplam 73 öğrencimizin yüzmeye karşı yeteneklerinin olduğu tespit edildi. Bu öğrencilerimiz proje kapsamında eğitildikten sonra, özel olarak bu yavrularımız ile ilgilenilip olimpiyatlar için eğitilecekler. Projemizin ikinci etabında da 100’ün üzerinde de yetenekli öğrencilerimizin çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA