Muşlular Cami Yapımı İçi Yardım Bekliyor

Muş'un en büyük camisi olacağı belirtilen İmamı Şafi Camisi inşaatının bitirilmesi için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.

Muş Müftülüğünce merkez Sunay Mahallesinde 2 bin 700 metrekare üzerinde inşa edilen 8 bin kişilik İmamı Şafi Camisinin 2018 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Caminin hizmete girmesiyle özellikle cuma günleri camilerde büyük bir rahatlama meydana geleceğini belirten İmamı Şafi Cami Derneği Üyesi Mahsun Yıkın, caminin içerisinde külliye, medrese, Kur'an kursları, kadın ve erkeklere yönelik okuma odaları, konferans salonu ve kütüphane olacağını ifade etti.

Birçok manevi hizmeti barındıran kapsamlı bir camiye kavuşacaklarını belirten Yıkın, Muş'un en büyük eseri olacak caminin yapımına vatandaşların desteğiyle başlandığını hatırlattı.

Yıkın, şöyle konuştu:

'Şu anda büyük ölçüde maddi sıkıntı var. Özellikle demir açığımız çok. Cami içi ve çevresinde 8 bin kişinin bir anda namaz kılabileceği kapasitede olacak. 2018'de bitirilmesini planladık. Toplam maliyetin 12 milyon lira olacağını tahmin ediyoruz. Hayırseverler tarafından yapımına başlanan ve hemen hemen Muş'un en büyük camisi diyebileceğimiz bir cami yapılmaktadır. Yalnız camimizin yapımı ağır gitmekte ve bunun sebebi de maddi sıkıntılar. Bu konuda hayırseverlerden yardım bekliyoruz.'

Kaynak: AA