Milletvekili Ilıcalı, Yerel Yönetimleri Anlattı

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Siyaset Akademisi dersleri kapsamında Kastamonu’da Yerel Yönetimleri anlattı.

Milletvekili Ilıcalı, Yerel Yönetimleri Anlattı
AK Parti tarafından 2007 yılında projelendirilen ve 2008 yılı itibarıyla faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi dersleri, Türkiye genelinde alanında uzman kişilerin verdiği eğitimlerle sürdürülüyor. Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı kapsamında AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Bayburt ve Erzurum’da verdiği derslerin ardından bu kez de Kastamonulular ile bir araya geldi. Milletvekili Ilıcalı, dersin başında "siyaset akademisi" programının önemine vurgu yaparak; "AK Parti 14 yıl boyunca çok büyük faaliyetler yaptı. Yollar ve köprüler yaptı, engelliler için yasa çıkarttı. Kültürel projeler ve sosyal donatı alanları oluşturdu. Spora ayrı bir önem veren partimiz ülkemize büyük stadyumlar kazandırdı. Ama bu faaliyetlerin içerisinde en önemlilerinden biri; kendi partisinde insana verdiği değeri gösteren insan kaynağı önemine binayen siyaset akademisidir." dedi.

"Halka Hizmet İçin Yerel Yönetimleri Önemsiyoruz"

Siyaset akademisinde yaptığı derslerin lezzetinin farklı olduğunu vurgulayan Ilıcalı, "Konu seçimini bana bıraktıklarında ben yerel yönetimleri seçtim. 1994’ ten beri yerel yönetimin içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki yerel yönetimlerin kalkınmadaki rolü oldukça büyük. Yerel yönetimlerde yöneticilere büyük görevler düşüyor. Yöneticilerin görevleri Teşvik paketiyle beraber daha da arttı. Halka hizmet için bizlerde yerel yönetimleri önemsiyoruz." diye belirtti.

İleri demokrasi için yerelin kuvvetlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ilıcalı, "Yerel yönetimlerin ayrı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Demokrasi ve ileri demokraside yerel yönetimlere çok önem verilmiş. Yetkiler merkezden alınıp yerel yönetimlere verilmiş ve anayasalara yerel yönetimlerle ilgili maddeler konulmuş. Eğer bizde daha ileri demokrasiye geçeceksek yereli kuvvetlendirmemiz lazım." ifadelerine vurgu yaptı.

"İnsana Hizmet Et Ki Devlet Yücelsin’"

Siyaset yapmayı halka hizmet olarak değerlendiren Prof. Dr. Ilıcalı "Aranızda siyasetçi olanlar, siyaset yapmak isteyenler vardır. Allah hepimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Siyaset insanlara faydalı olmak, sorunları çözmek için yapılmalıdır. Eğer hakkıyla yaparsanız bundan daha güzel bir şey yok. Bizler milletimize hizmetkar olmak için bu görevlere geldik. ’İnsana hizmet et ki devlet yücelsin’ anlayışıyla yol almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA