Karaman'da İbrala Kültür Evi Düzenlenen Törenle Açıldı

Karaman’da, Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan İbrala Kültür Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karaman'da İbrala Kültür Evi Düzenlenen Törenle Açıldı
Açılışa, Vali Süleyman Tapsız’ın yanı sıra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ile Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Tapsız, kültürün en genel anlamıyla bir toplumun maddi ve manevi değerlerinin tamamı olarak tanımlandığına işaret ederek, kültürün kuşaktan kuşağa aktararak korunmasında aile ve eğitim kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Karaman’ın köklü tarihi geçmişinin yanında birçok önemli şahsiyetlere sahip olduğunu belirten Tapsız, "Tüm değerlerimizi yeni hizmete girecek bu kültür evinde çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım ve aktaralım. Burada kültürümüzü korumak ve zenginleştirmek, tarihi derinliklerden beri sosyal hayatımızı düzenleyen, gelenek, görenek, örf ve adetlerimizin korunması çok önemli. İnsanlarımızı kaynaştıran, yakınlaştıran ve ilişkilerini sağlam bir zemine oturtan kısacası, Millet olarak varlığını devam ettirmesini sağlayan, kültürel değerlerimizi daima korumak ve yaşatmak zorundayız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İbrala Kültür Evi, protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.
Kaynak: İHA