İzmir'de 2016 Yılında 142 Öğrenci Hafız Oldu

İl Müftüsü Muslu: 'Kuran'ın iniş ve okunuş amacını doğru anlamak için vahyin ilk muhatabına yani Peygamber Efendimize bakmak yeterlidir'.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, 'Kuran'ın iniş ve okunuş amacını doğru anlamak için vahyin ilk muhatabına yani Peygamber Efendimize bakmak yeterlidir.' dedi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Kestanepazarı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberleyen 57 öğrenci, Hisar Camii'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, Kur'an'ın iniş ve okunuş amacı doğru anlaşılmazsa ilahi mesajdan yararlanmanın neredeyse imkansız hale geleceğini belirterek, 'Kuran'ın iniş ve okunuş amacını doğru anlamak için vahyin ilk muhatabına yani Peygamber Efendimize bakmak yeterlidir. Her konuda olduğu gibi müminin Kur'an ile ilişkisi konusunda da en güzel örnek Allah Resulü Efendimizdir.' şeklinde konuştu.

Muslu ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İzmir'de 2016 yılında 94'ü erkek olmak üzere toplam 142 öğrencinin hafızlık belgesi almaya hak kazandığını aktardı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Kur'an'ı doğru ve güzel okumanın yanında, mesajlarından yaralanarak hayata geçirmenin de hayattaki en önemli ve tek hazine olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise Kur'an ilimlerinin bütün asırlarda Müslümanları ihya etmeye, aydınlatmaya devam ettiğini aktardı.

Programda hafızlar Kur'an okuyarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Tören sonunda yeni hafızlar ve eğitmenleri altınla ödüllendirildi.
Kaynak: AA