İnanlı Açıklaması 'Hastaneler Birleştirilemez'

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Ordu Devlet Hastanesi ile Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanelerinin birleştirilerek tek çatı altında hizmet vermesinin vatandaşın sağlığı ve memnuniyeti açısından yararlı olmayacağını söyledi.

İnanlı Açıklaması 'Hastaneler Birleştirilemez'
Son günlerde Ordu’da her iki hastanenin birleştirilerek yeni inşa edilecek bir hastane çatısı altında ortak hizmet vermesi tartışmasına katılan Bilal İnanlı, daha önce Bolu ilinde böyle bir uygulamaya gidildiğini ancak durumun yanlışlığının farkına varılmasıyla bu uygulamadan geri adım atıldığını hatırlattı.

İnanlı, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız devlet hastanelerinde işlemlerini daha kolay yapıp en kısa sürede sonuca ulaşırken Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı zaman işlemler için günlerce beklemek zorunda kalacaktır. Bu durum vatandaşlarımız açısından memnuniyetsizlik oluşturacaktır. Eğitim ve Araştırma Hastaneleri 3. basamak hastaneler olup devlet hastanelerinde tedavi imkanı olmayan hastaların sevk edildiği yerlerdir. Vatandaşlarımız en küçük rahatsızlıklarında bile günlerce sıra beklemek zorunda kalarak devlet hastanelerinde buldukları rahatı bulamayacak ve memnuniyetsizlikleri artacaktır. Örneğin devlet hastanelerinde ödedikleri muayene, tedavi sağlık raporu v.b. ücretlerini bile Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde daha fazla ödeyerek maddi olarak zarara uğrayacaklardır. Bolu ilinde yaklaşık 3 yıl önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında tüm hastaneler birleştirilmiş ve sonrasında ise vatandaşlardan gelen memnuniyetsizlikler sebebiyle 2. basamak bir devlet hastanesi tekrar açılmıştır.”

Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin öğrenci yetiştiren bilim yuvası olduğunu, ama vatandaşların çok ağır hastalıklar haricinde günlerce sıra beklemekte zorunda olmadığını belirten İnanlı, “İlimizde açılmak istenen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin artı ve eksileri göz önünde bulundurularak tek çatı altında değil ayrı bir hastane olarak açılması daha mantıklı olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA