İmam Hatip Liseleri Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde imam hatip okullarının tanıtılması için bir etkinlik düzenlendi.

İmam Hatip Liseleri Tanıtım Etkinliği Düzenlendi
Programda 350 ile 440 puan arasında TEOG sınavında Türk Telekom Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleşen bir öğrenciye laptop bilgisayar, 9 öğrenciye de tablet hediye edildi. Okul Müdürü Cihan Tekin’in selamlama konuşması ile başlayan etkinlikte İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir ve İlçe Mili Eğitim Müdürü Muhammed Ensari tarafından birer konuşma yapıldı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Türkiye’nin o dönemlerde çok zor koşullardan geçtiğini söyledi.

Özdemir, "Ama o kıt dönemlerde belki çok farklı amaçlarla kurulan bu imam hatip okulları bugün sadece Türkiye’de değil dünyayı dönüştürebilecek ideal insanları çıkarttı. Bir kesinti dönemi oldu, o kesinti döneminde bizim burada mezun olan öğrencilerimiz genelde diyanete yöneldi. Bakın dünyanın farklı bölgelerine dini eğitim veren kurumlar söz konusu ama bu dini eğitim veren kurumların İslam dünyasını birtakım güç odaklarının etkisi altına girerek nasıl bir hale getirdiklerini gördük. Ama imam hatipler böyle olmadı. İmam hatipler İslam dünyasını insanların dinden nefret edebilecekleri bir duruma asla dönüştürmediler ve buna imkan da vermediler. Bu öğrenciler çok kaliteli iyi bir din eğitimi alıyorlar kökleri çok sağlam ahlaki anlamda da iyi bir ortamda yetişiyorlar ve inşallah o kıt imkanlarla gelen nesil Türkiye’yi bir noktaya getirdi. Ama yeni imkanlarla yetişecek nesil bu Türkiye’yi bulunduğu durumdan alacak. İslam dünyasının lideri bütün dünyanın kendisine hayranla baktığı ve herkesin örnek aldığı bir ülke haline getirecek bu nesil inşallah" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari de dini bütün Rabbini tanıyan bir toplumun muasır bir medeniyet meydana getirme noktasında daha hassas daha elverişli durumlar ortay koyduğunu bildiklerini söyledi.

Ensari, "28 Şubat gibi çok acımasız bir süreci yaşadık. O sürece rağmen dimdik duran vazgeçmeyen, bırakmayan, terk etmeyen ve sürecin oluşmasında fetret dönemi dediğimiz imam hatipteki o kesintisiz süreci devam ettiren en zor koşullarda ’ben imam hatipten vazgeçmem’ diyen o insanlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkenin dönüşümünde zamanında kaos olağanüstü haller yaşadığımız zamanlarda bile imam-hatip kökenli arkadaşların kaymakam ve vali olduklarını da bilmekteyiz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanında imam-hatip kökenli olduğunu biliyoruz. Şundan emin olmalıyız ki biz Rabbimize güvenerek ihlasla, samimiyetle işlerimizi yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA