Gümüşhane İl Genel Meclisi Toplantıları

Gümüşhane İl Genel Meclisinin kasım ayı toplantıları devam ediyor.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıda, İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yapılan hayvan içme suyu ve sulama göletlerinin DSİ'ye devredilmesi hakkındaki teklif yazısı görüşüldü.

Toplantıda gündem maddesiyle ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Özel İdaresinin 2015 yılı yatırım programında yer alan ve yapımları tamamlanan Şiran Kavaklıdere, Torul Bahçelik, Kürtün Söğüteli ve Köse Kayadibi hayvan içme suyu göletleri ile önceki yıllarda tamamlanarak işletmeye açılan Şiran Yukarı Kulaca, Köse Akbaba, Köse Övünce sulama göletleri ve Merkez Süle, Yenice, Kabaköy, Aktutan, Yaydemir, Ekinciler, Kale, Keçikaya, Akçakale, Torul Cebeli, Yücebelen, Köstere, Şiran Yeniköy, Kavakpınarı hayvan içme suyu göletlerinin, Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğüne devredilmesinin planlandığını söyledi.

Akdoğan, DSİ'nin bahse konu göletleri inceleyerek son kararını vereceğini belirterek, 'Bu göletlerin bazı eksiklikleri de var. DSİ'nin imkanları daha geniş. Buradaki amaç DSİ imkanlarıyla gövde yüksekliklerinin artırılması durumu olan göletleri yükselterek sulama tesisleriyle devreye almaktır. 30 metrenin üstündeki göletleri DSİ yapabiliyor. Bizdeki en yüksek gölet Köse Akbaba Göleti ve Şiran Yukarı Kulaca Göleti. Milletvekillerimizin destek ve katkılarıyla bu iş olacak.' dedi.

Gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA