Genç Ziraatçılardan KTB'ye Ziyaret

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç ZMO Konya Ticaret Borsası’nı (KTB) ziyaret etti.

Genç Ziraatçılardan KTB'ye Ziyaret
Gerçekleştirilen ziyaret programına, KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal, Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Namık Köklüsoy, ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ve ziraat fakültesi öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal, “Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Sevincimiz, huzurumuz baki olsun. Bizim en büyük zenginliğimiz kendi insan gücümüz, genç nüfusumuz, bunların kabiliyetleri. Çalışkan, zeki bir iş gücümüz, insan kaynağımız var. Ekonomide başarının sırrı ne emektir, ne sermayedir ne şudur ne budur. Tek kelimeyle insandır. İnsan varsa emek vardır. İnsan varsa sermaye vardır. İnsan varsa tüketim, üretim, yatırım vardır. Yenilik yapmadan ilerlemek mümkün değil. Tarım sektörü de sizler sayesinde ileriye gidecektir. Mesleğinizi sevin ve dünyayı, gelişmeleri takip edin. İyi bir ziraat mühendisine her zaman iş var. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgileri, sahada da uygulayarak kendinizi geliştirin. Borsa olarak biz her zaman sizlerin yanındayız. Sizin özgüveniniz, azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır” dedi.

ZMO Başkanı Celil Çalış, ziraat mühendisliğinin, insanları giydiren, doyuran bir meslek grubu olduğunu belirterek, “Bunu gerçekleştirebilmemiz, mesleğimizi yapabilmemiz için, tarım sektörünün var olması lazımdır. Tarım sektörü de sizler sayesinde ileriye gidecektir. Mesleğinizi sevin ve dünyayı, gelişmeleri takip edin. İyi bir ziraat mühendisine her zaman iş var. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgileri, sahada da uygulayarak kendinizi geliştirin. Oda olarak biz her zaman sizlerin yanındayız. Her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalış, desteklerini esirgemeyen AK Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal ve idarecilere teşekkür etti.

Programın devamında ise, KTB Genel Sekreteri Esat Bilici, borsa tarihçesi, çalışma alanları, şirketleri ve yeni oluşan ihtisas piyasaları hakkında geleceğin ziraatçılarına sunum gerçekleştirdi. Bilici, daha sonra KTB elektronik satış salonunu gezdirdiği öğrencilere satış salonunun önceki geleneksel yapısı ve şuan ki elektronik yapısı, çalışma prensibi hakkında bilgi verdi. Öğrencilere bilginin her zaman elde edilebileceğini, önemli olanın dürüst ve ahlaklı bireyler olmak olduğunu ifade eden Bilici, kendisinin de bir ziraat mühendisi olduğunu ve bu mesleğin birçok fırsatlar sunduğunu belirtti.

Ziyaret hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA