Geleceğin Çevrecileri Küçük Yaşta Eğitiliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘‘Ağaç yaşken eğilir’’ anlayışıyla çocuklara yönelik çevre eğitimleri uyguluyor. Bu kapsamda anaokulu çağındaki minik öğrenciler atık yağlar, piller, elektronik atıklar gibi geri dönüşümü olan maddelerin depolandıkları atık getirme merkezini ziyaret etti. Öğrencilere burada geri dönüşümün faydaları, evlerde geri dönüşüme verilebilecek malzemeler hakkında bilgi verildi.

Geleceğin Çevrecileri Küçük Yaşta Eğitiliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde Derince Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören öğrencilere çevre bilinci oluşturabilmek ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla geri dönüşüm konusunda eğitim verildi.

Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek üzere ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının önemi konularında bilinçlendirme çalışmaları ve eğitim seferberliği sürüyor.

“180 öğrenciye eğitim”

Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören 180 öğrenciye çevrenin korunması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla eğitim verildi.

Kaynağında ayrı toplama çalışmalarında atığın oluştuğu noktadan geri kazanım/bertaraf tesislerine nakledilinceye kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması amacıyla tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları getirip bırakabilecekleri Derince’de bulunan “Atık Getirme Merkezi”ne ziyaret düzenlendi.

“Erken yaşta eğitim”

Yapılan bu çalışmalarda; çevre bilincinin oluşturulması için eğitim çalışmalarının erken yaşta verilmesi gerektiği belirlendi. Bilgilerin pekiştirilmesi için bu eğitimlerin en azından ilkokul seviyesinde devamlılığının sağlanması gerekiyor. Bu yöndeki faaliyetlerin gelecek nesillerin çevrenin önemi ve bu konudaki farkındalığının yüksek seviyede olmasına önemli derecede katkı sağlayacağı ve duyarlılıklarını arttıracağı hedefleniyor.
Kaynak: İHA