Dünya Diyabet Günü Nedeniyle Şeker Ölçümü Yapıldı

Silivri'de 'Türkiye Diyabet Programı' etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Meydanında 'Varsa Şekerin Dikkat Edelim' standı kuruldu.

Silivri'de 'Dünya Diyabet Günü' etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu meydanında 'Varsa Şekerin Dikkat Edelim' standı kuruldu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Silivri Belediyesi işbirliğiyle yapılan etkinlikte Uğur mumcu meydanında kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte vatandaşların şeker ölçümü yapılırken, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, vatandaşlara şekeri dengelemek üzere tarçınlı yoğurt ikramında bulundu.

Etkinlikte AA muhabirinin sorularını cevaplayan İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, 'Diyabet haftası sürüyor İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Silivri Belediyesi ile beraber bu etkinliğe başladık. Halkın sağlığı için sokağa çıktık, şeker hastalığı oluşmasında diye farkındalık yaratıyoruz. Burada konuyla ilgili halkımıza önemli bilgiler paylaşıyoruz. Etkinlikte tarçınlı yoğurt dağıtıyoruz. Şeker tadında bir hayatınız olsun şekerden uzak durun.'' dedi.

Diyabet Koçu Şebnem Güneyman ise ''44 yıldır diyabetle yaşıyorum iyi ki diyabetliyim çünkü sağlıklı diyenlerdenim. Diyabet tarzını benimsersek, hepimiz sağlıklı hayat süreriz. Saçımızı yıkadığımız şampuandan, ayağımıza giydiğimiz ayakkabıya kadar sağlıklı bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bu konularda eğitim çok önemli diyabeti durdurmaya çalışıyoruz, çünkü Avrupa'da en üst seviyelerde diyabet hastalığı konusuna ülkemiz geliyor ve Dünya çapında artmış vaziyette bulaşıcı olmasa bile salgın bir şekilde hastalık. O yüzden kişileri eğitimden geçirmek ve diyabetin önüne geçmek lazım.'' diye konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şeker hastalığı konusunda İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral'dan bilgi aldı.

Kaynak: AA