Çocuklar Beylikdüzü'ne 3 Bine Yakın Ağaç Dikti

Beylikdüzü Belediyesi, minik öğrencilerin katılımıyla düzenlediği ağaçlandırma etkinliğinde bu yıl da 2 bin 780 fidan dikti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Son günlerde çocuklar utanacağımız konularla gündeme geliyor. Çocukları böyle güzel işlerle, eğitimle, bilinçlendirmeyle konuşalım.” dedi.

Çocuklar Beylikdüzü'ne 3 Bine Yakın Ağaç Dikti
Beylikdüzü’nün minik öğrencileri bu yıl da ilçeye binlerce miras bıraktı. Beylikdüzü Belediyesi’nin 3’üncünü düzenlediği ağaçlandırma etkinliğinde bu yıl da 2 bin 780 fidan, çocukların elleriyle hayat buldu. İlçenin 3 farklı noktasında yapılan fidan dikimine 12 ilkokuldan bin 560 öğrenci katıldı.

Her yıl binlerce fidanın ağaca dönüştüğü Beylikdüzü’ne en güzel mirası çocuklar bıraktı. Nesiller boyunca bu geleneğin devam etmesini umut ettiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Son günlerde çocuklar utanacağımız konularla gündeme geliyor. Çocukları böyle güzel işlerle, eğitimle, bilinçlendirmeyle konuşalım.” dedi.

Çocuklarla Birlikte Zeytin Ağacı Dikti

Çocukların da fidan dikerek en güzel umutlarını yeşerttiklerini dile getiren Başkan Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un en yeşil ilçesini çocukların eliyle yeşertmiş oluyoruz. Beylikdüzü’nü güzelleştiriyorlar. İleride hepsi eserlerini gördükçe mutlu olacaklar.” diye konuştu.

İmamoğlu küçük küreklerle fidanlara toprak atan çocuklara yardım ederek can suyunu onlarla birlikte verdi. Ayrıca İmamoğlu, çocuklarla beraber barışın simgesi ağacını dikti. Etkinlik sonunda öğrencilere Türk bayrağı, “Hakkın Var Çocuğum” ve “Cumhuriyet ve Demokrasi” kitapçığı hediye edildi.
Kaynak: İHA