Bölücü Terör Örgütüne Göz Açtırılmıyor

TSK tarafından yürütülen operasyonlarda, 24 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi Etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 909'a ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarında, 24 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, çok sayıda savaş ve yaşam malzemesi bulundu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri tarafından dün terör örgütüne yönelik hava harekatları düzenlendi.

Dağlıca bölgesindeki operasyonda bir barınak ile Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen 3 silah mevzi ve mağaralar içindeki 12 terör örgütü mensubu ateş altına alınarak imha edildi.

Kani Barki bölgesinde İHA ile tespit edilen terörist unsurlara yönelik yapılan hava harekatında da 9 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist ağır yaralandı. Ağır yaralı 2 teröriste ve ayrıca bunların yakınındaki başka bir teröriste İHA gözetlemesinde topçu atışı yapılarak diğer 3 terörist de etkisiz hale getirildi.

- 7 teröristin cesedine ulaşıldı

TSK'nın, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik aralıksız devam eden operasyonlarında bugüne kadar Hakkari'de 525, Çukurca'da 384 olmak üzere 909 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, Yüksekova Dibekli Hisar Dağı doğusunda, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen arama/tarama faaliyetinde bol miktarda yaşam malzemesi, ilaç, örgütsel dokümanın yanında, 1 kanas piyade tüfeği,27 bin adet mühimmat,33 adet roket sevk fişeği,44 adet çeşitli tipte el bombası,2 bin 500 adet doçka mühimmatı, 560 adet uçaksavar mühimmatı,2 adet M2A18 sıçrayan mayın, 4 adet havan mühimmatı bulundu.

Öte yandan, Binlis Tepe–Magra güzergahı arasında daha önce düzenlenen hava harekatlarında etkisiz hale getirilen 7 teröristin cesedi, bölgede icra edilen arama/tarama faaliyeti neticesinde bulundu.
Kaynak: AA