Başkan Kurt'tan Tepki, 'Devletin Kurumu, Devletin Kurumunu Stattan Çıkardı'

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehirspor’un yeni stadına bakım, temizlik ve çim gibi hizmetler sunduklarını, ancak Yeni Malatyaspor maçından sonraki gün ‘Stadı terk edin’ dendiği için ekiplerini, araç ve gereçlerini stattan çıkarmak zorunda kaldıklarını belirterek uygulamaya tepki gösterdi.

Başkan Kurt'tan Tepki, 'Devletin Kurumu, Devletin Kurumunu Stattan Çıkardı'
Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilisi, Eskişehirspor’un yeni stadındaki ilk maçı Yeni Malatyaspor maçından sonraki gün Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü arayıp ‘stadı terk edin, çalışmalarınıza son verin’ dedi.

Bunun üzerine Belediye, personelini ve kullandığı araç gereci toplayıp stadı terk etmek zorunda kaldı. Odunpazarı Belediyesi, çimlerin bakımını ve temizlik hizmetlerini yürütüyordu.

“BU MARKA, ŞEHRİMİZİN; ŞEHİR HEPİMİZİN”

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Her anlamda daha fazla yardım almasını istediğimiz, bu şehrin en önemli değerlerinden Eskişehirspor’umuzun yeni stadına Odunpazarı Belediyesi olarak bakım, temizlik ve çim gibi hizmetler sunuyorduk, bunu da sürekli sunacağımızı taahhüt ettik. Ancak bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden aradılar, hizmetleri durdurmamızı ve stadı terk etmemizi söylediler” diyen Başkan Kurt, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Bundan sonra hiçbir şekilde girmeyin dediler. Biz de dediklerini yaptık, hepsini devrettik. Biz oraya pek çok personel gönderdik, masraf yaptık. Neden? Biz yapmasak Eskişehirspor yapacaktı. Kulübün zaten imkanı yok, yardımcı olmak istedik. Birileri ‘mal gidiyor’ havasına girdi. Kimsenin ‘malında’ gözümüz yok. Buyursunlar kendileri yapsınlar, buyursunlar sahiplensinler. Yardım edince suçlu mu olduk? Birileri ‘Bu işçiler neden Odunpazarı Belediyesi yazan elbiseler giyiyor’ demiş. Odunpazarı Belediyesi devletin kurumu değil mi? Ne giyecek personeller? Hastalık bu… Yaşananlar, bu tavır, başka türlü açıklanamaz. Ancak ne olursa olsun talep edildiği takdirde Eskişehirsporumuz için elimizden geleni yapacağız. Bu marka, şehrimizin; şehir hepimizin.”
Kaynak: İHA