Başkan Akdoğan, Niğde'ye Kazandırdıklarını Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan “Eko Show” programının konuğu oldu. Niğde’ye kazandırdıkları yatırımlardan bahseden Başkan Akdoğan, yeni projelerini sıraladı.

Başkan Akdoğan, Niğde'ye Kazandırdıklarını Anlattı
Bu yıl içinde yapımına başlanan 3 mahalledeki kapalı pazaryerinden bahseden Başkan Akdoğan, nikah salonu ve sosyal tesis inşaatının devam ettiğini, kamyon garajı ve spor kompleksi yapımının sürdüğünü vurguladı. Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Akdoğan, 1500 konutun kurasının önümüzdeki haziran ayında çekileceğini müjdeledi.

Kanal A Televizyonu’nda gazeteci Atilla Arıkanoğlu tarafından hazırlanan Eko Show Programı bu hafta sonu Niğde’yi konu aldı. Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri açısından tanıtımının yapıldığı programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da konuk oldu. Makamında Gazeteci Arıkanoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Akdoğan, son 8 yıl içinde Niğde’ye kazandırılan yatırımlardan bahsetti, yeni yatırımlarla ilgili müjdeli haberler verdi.

Niğde’nin 2016 Kazanımları

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz Pazar günü saat 15.00’de Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan Eko Show Programında, Niğde Belediyesi’nin 2016 yılı yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Niğde Belediyesi olarak 3 ayrı mahallede kapalı pazaryeri çalışması başlattıklarını kaydeden Başkan Akdoğan, bu yıl içinde yapımına başlanan kamyon garajı inşaatının devam ettiğini vurguladı. Niğde’ye modern bir nikah salonu ve sosyal tesis kazandıracaklarını bu tesisin inşaatına başlandığını anlatan Başkan Akdoğan, spor kompleksi inşaatına da başlandığını belirtti.

1500 Konut Hazirana Yetişecek

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2010 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığı ile birlikte başlattıkları Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de müjdeli haberler verdi. Akdoğan, proje kapsamında 702 konutun kuralarının çekildiğini, önümüzdeki aylarda 400 konut için daha kura çekimi yapılacağını bildirdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önümüzdeki yılın haziran ayına kadar 1500 konutun yapımının daha tamamlanacağını ve kura çekimi yapılacağını söyledi.



Sosyal Belediyecilikte Sınır Tanımıyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kanal A Televizyonu’na verdiği röportajda hizmetin her alanında olduğu gibi sosyal belediyecilikte de öncü bir belediye olduklarını vurguladı.

Yazılımı Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan NİĞKART sistemiyle “Gönül Kapısı” marketten ihtiyaç sahibi vatandaşın gönlünce alışveriş yapabildiğini söyleyen Akdoğan bu markette giysiden kırtasiye malzemesine kadar her türlü ihtiyacın giderildiğini vurguladı. Sosyal belediyecilik alanındaki hizmet çeşitliliğinden bahseden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’Evinde yemek yapamayacak kadar hasta, rahatsız olan vatandaşımıza günlük 2 öğün sıcak yemek gönderiyoruz. Evi temizleneceklerin evini temizliyoruz. Sobası olmayana soba, odunu olmayana odun, kömürü olmayana kömür veriyoruz. Evinde aç uyuyan, kış gününde ısınamayan, imkansızlıktan dolayı okuyamayan bir tek vatandaşımız kalsın istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bu Millet Çanakkale Ruhunu Kaybetmedi’’

Programda 15 Temmuz darbe girişimini ve darbe girişiminde sergilediği kahramanlıkla mücadelenin sembol isimlerinden olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir de unutulmadı. ‘’15 Temmuz sinsice planlanmış, ülkeyi bölmeye yönelik bir iç savaş kalkışmasıdır’’ diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Sayın cumhurbaşkanımızın sağlam iradesi ve hükümetimizin sağlam duruşuyla aziz Türk Milleti ülkesine, bağımsızlığına sahip çıktı. Bu milletin Çanakkale ruhunu kaybetmediğini hep beraber gördük. Bu vatan sevdası, bağımsızlık sevdası her millete nasip olmaz. Bu haslet Türk Milletinde vardır’’ şeklinde konuştu.

Program Niğde’nin tanıtım videolarıyla devam etti.
Kaynak: İHA