Antalya'da 'Mutluluğun Resmini Çiziyoruz' Projesi'nin Protokolü İmzalandı

Antalya'da koruma altındaki çocukları sosyal hayata kazandırmak amacıyla hazırlanan 'Mutluluğun Resmini Çiziyoruz' adlı projede yer alan kurumlar arasında protokol imzalandı.

Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, Çocuk ve Gençleri Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde, 'Mutluluğun Resmini Çiziyoruz' Projesi hazırlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uncalı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen protokol imza törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Ali Erdem ve birçok emniyet mensubu katıldı.

Törende konuşan Karaloğlu, mutluluğun resmini çizmenin önemli bir olay olduğunu ve bunun için şefkatli bir ele, vicdanlı bir gönüle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İl Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, İŞKUR Müdürlüğü ve Türk Kadınları Konseyi Antalya Şubesi'nin güzel bir iş gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Karaloğlu, 'Burada vicdanlı bir gönül, şefkatli bir el var ve buradan mutluluğun resmi çıkar. Kültür ve medeniyet olarak bizim Peygamberimiz bin 400 yıl önce mutluluğun resmini çizmiş ve insanlığın duvarına asmış.' dedi.

Karaloğlu, mutluluğun resmini bulmak için çok da zorlamaya gerek olmadığını kaydederek, bunun için insanların kendi köklerine, medeniyetine baktığı takdirde mutluluğun resmini rahatlıkla görebileceğini dile getirdi.

Bazı kurumların koruma altına alınan çocuklar için ellerinde gelen gayreti göstermeye çalıştığını vurgulayan Karaloğlu, 'Kurumlarımız koruma altına alınmış çocuklarımız için hayata adaptasyonları konusunda güzel bir proje uygulamışlar. İnşallah proje sonunda güzel şeyler olur. Birçok gencimiz, çocuğumuz koruma altından çıkıp yaşama başlamadan önce bu proje sayesinde adaptasyon sürecini tamamlamış olur.' diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ise projenin Antalya'da bir yıl boyunca 300 civarında çocuğu hedef alacak şekilde hazırlandığını kaydetti.

Çocukların topluma kazandırılması, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve suçtan etkilenecekleri odaklardan korunmasını sağlamak istediklerini ifade eden Uzunkaya, aynı zamanda söz konusu çocukları meslek sahibi yapmaya da çalışacaklarını belirtti.

Uzunkaya, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna dikkati çekerek, 'Buna maliyet, değer biçilemez, ölçülemez, ifade edilemez. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her türlü olumsuz alanın dışında tutma noktasında verebileceğimiz en küçük bir gayretin onlar üzerinde toplumun geleceğini inşa etme noktasında son derece anlamlı, değerli sonuçlar kazandırdığını biliyoruz.' dedi.

Konuşmalardan sonra, proje ortağı kurumların yetkilileri 'Mutluluğunu Resmini Çiziyoruz' protokolüne imza attı.

Kaynak: AA