Aksaray'da Koruyucu Aileye Ziyaret

Aksaray'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koruma altına aldığı çocuklar, koruyucu aile olmak isteyen kişilerin başvuruları sonrası haklarında yapılan araştırmaların ardından koruyucu aile olmalarına izin veriliyor.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez'in eşi Yeşim Pekmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile down sendromlu bir çocuğun koruyucu ailesi olan Kargın ailesini evlerinde ziyaret etti.

Pekmez, ziyarette yaptığı konuşmada, her çocuğun aile sevgisine ihtiyacı olduğunu belirterek özellikle engelli çocukların koruyucu aileliğini üstlenip, onları evlatları ile birlikte yetiştiren aileye teşekkür etti.

Devletin koruma altına aldığı çocukların her türlü ihtiyacını karşıladığını ifade eden Pekmez şunları kaydetti:

'Devletimiz bu çocukların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bakıma muhtaç bir çocuğun koruyucu aile olunması durumda ise engel durumlarına göre aileye bakım için ödeme de bulunuluyor. Ailemizin 2 çocukları olduğu halde down sendromu olan bir çocuğumuzun koruyucu aileliğini üstlenmiş. Kardeşlerin birbirlerine olan ilgisi ve çocuğumuzun mutluluğuna bizlerde şahit olduk. Kargın çiftimize çok teşekkür ediyoruz. Bütün Aksaraylılara bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Durumu uygun ailelere bu uygulamadan yararlanmaları için çağrıda bulunuyoruz. Sizlerde bir çocuğumuzun koruyucu ailesi olabilirsiniz.'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk de yapılan incelemelerin ardından uygun şartları taşıyanların uygulamaya alındığını ve koruma altındaki çocukların bu kişi veya ailelerin yanına verildiğini aktararak Aksaray'da önemli sayıda ailenin devlet koruması altında bulunan çocukların koruyucu aileliğini üstlendiğini söyledi.

Kaynak: AA