Aksa Enerji'den Mali'ye Santral Yatırımı

Mali'de kurulacak santral yıllık yaklaşık 250 milyon kilovatsaat elektrik üretecek.

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından Mali'de 40 megavat kurulu güce sahip elektrik santrali kurulumu anlaşması imzalandığı bildirildi.

Aksa Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, Mali'nin başkenti Bamako'da 'Electricite du Mali' şirketiyle 40 megavat kurulu güce sahip santral kurulumu için anlaşma yapıldı.

Santralde üretilecek elektriğin tamamı 3 yıl boyunca alım garantili olacak ve anlaşmada belirlenen avro bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satışı gerçekleşecek.

Yılda yaklaşık 250 milyon kilovatsaate kadar üretim yapacağı öngörülen santralin saha, yakıt temini, tüm lisans ve izinleri Electricite du Mali şirketi tarafından sağlanacak.

Santral inşaatı başladıktan sonra 5 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Açıklamada, santralde kullanılacak ekipmanların aynı sermaye olarak kullanılacak olmasının yatırım tutarını azaltacağı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Avro cinsinden enerji satışı yapacak olan Mali santralimiz, döviz borçluluğumuzu doğal bir mekanizma ile hedge etmemizi, karlılığımızı artırmamızı ve satış hacmimizi yükseltmemizi sağlayacak. Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile yapmış olduğumuz ve inşaatları süratle devam eden iki projemizin ardından Afrika kıtasındaki bu üçüncü projemiz ile şirketimizin yurt dışına açılım stratejisini güçlendirmeye ve Afrika'daki Pazar payımızı artırmaya devam etmekteyiz.'

Kaynak: AA