Akdeniz Belediyesi'nden Kadın Sağlığı Eğitimi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İŞTAR Kadın Merkezi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ile ortaklaşa kadın sağlığı eğitimi düzenledi.

Akdeniz Belediyesi'nden Kadın Sağlığı Eğitimi
Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik yürüttüğü çalışmalarını sürdüren Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim programlarından birini daha tamamladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı İŞTAR Kadın Merkezi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde ’Kadın Sağlığı ve Eğitim Programı’ (KSEP) düzenledi.

Çay Mahallesi’nde düzenlenen eğitim programı 6 hafta sürdü. Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla oluşturulan KSEP programı, farklı konularda modüller içeriyor. Doğru temizlik, sağlıklı beslenme, temel haklar, güvenli annelik ile genel ve üreme sağlığını koruyucu davranışlar gibi modülleri içeren program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından da yine kadınlar tarafından mini bir dinleti sunuldu.

Eğitimle ilgili konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, insan sağlığının riske atılamayacak kadar değerli olduğuna işaret etti. Ailede temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi için öncelikli olarak kadınların sağlık eğitimi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini hatırlatan Mutlu, “Kadın sağlığı eğitim programı ile kadınların sağlık, temizlik, beslenme gibi temel konularda doğru bildiği yanlışları kavramalarına, genel sağlık ve üreme sağlığı gibi konularda bilinçlenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda ülke genelinde ciddi ve etkin çalışmalar yürüten Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı işbirliği ile çok sayıda kadın vatandaşımıza ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA