Adana Ve KKTC Esnafı Arasında İş Birliği

Her iki oda arasında esnaf örgütlenmesi konularında çalışmalar yürütme, mesleki gelişim ve deneyimlerin paylaşılmasını öngören iş birliği protokolü imzalandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ile KKTC'de bulunan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (EZO) arasında, esnaf ve sanatkarların mesleki dayanışmasını güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Adana ESOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türk EZO Genel Başkanı Mahmut Kanber ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyaret etti.

Kanber, oda çalışmaları hakkında bilgi vererek, programları kapsamında İçel ESOB ile Hatay ESOB'u ziyaret ederek, iş birliği protokolü imzaladıklarını belirtti.

KKTC'deki esnaf yapılanması ile Türkiye'deki yapılanmanın farklılıkları bulunduğunu, kendilerinde odaların birlik, birliğin de oda olarak anıldığını ifade eden Kanber, oda bünyesindeki kooperatifleri Adana ya da İçel üzerinden kayıt yaptırarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu üyesi haline getireceklerini ifade etti.

Kanber, bu süreçte de KKTC'de bulunan esnaf ve sanatkarların da daha fazla kredi kullanma imkanı bulabileceklerine inandığını kaydetti.

Adana ESOB Başkanı Sözütek de KKTC'de yaşayan vatandaşları da esnaf ve sanatkarları da kendilerinden ayırmadıklarını vurgulayarak, 'Bu manada KKTC için elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız. Bizim için yurt ve vatan sevgisi her şeyden önemlidir. Vatanımız için gerektiğinde canımızı bile veririz.' dedi.

Konuşmaların ardından Sözütek ile Kanber, Adana ile KKTC'deki esnaf kuruluşları arasındaki kurumsal iletişimi geliştirerek, sertifikasyon sistemi, esnaf örgütlenmesi konularında çalışmalar yürütmek, ayrıca her iki kurumun üyelerinin mesleki gelişimlerini sağlamak, deneyimlerini paylaşarak, iş birliği alanlarını geliştirmeyi hedefleyen protokolü imzaladı.
Kaynak: AA