15 Temmuz Şehitlerinin İsmi Sınıflara Verildi

Uşak'ta uzun yıllar FETÖ'nün okulu olarak faaliyet gösteren, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen okulun, tüm derslik ve ünitelerine darbe şehitlerinin isimleri verildi Uşak Valisi Okur: 'Bu okulda ülkesine, devletine, milletine bağlılıkla hizmet eden çocuklar yetişecek. Hain darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanlarımızın hatırası bu okulun her santimetre karesinde yaşayacak'

Uşak'ta uzun yıllar FETÖ'nün okulu olarak faaliyet gösteren, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen okulun, tüm derslik ve ünitelerine darbe şehitlerinin isimleri verildi.

Fatih Mahallesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 1993 yılında kurulan, 23 yıl FETÖ'nün okulu olarak faaliyet gösterdikten sonra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen okula, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yaşanan çatışmada şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in ismini verdi.

Uşak Valisi Ahmet Okur, okulu ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti. Okur, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili bilgi verirken, Türkiye'nin 15 Temmuz'ta tarihindeki en büyük işgal hareketi ile karşı karşıya kaldığını, milletin bu işgale izin vermediğini ifade etti.

Okulun tüm derslik ve ünitelerine darbe şehitlerinin isimlerinin verildiğini, şehitlerin öz geçmişlerinin sınıflara yerleştirildiğini vurgulayan Okur, öğrencilere şehitlik mertebesinin önemini anlattı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ülkemizde ciddi yaralar açtığına işaret eden Okur, 'İnsanlarımız zihninde etki bırakan 15 Temmuz hayın darbe girişiminde ne yazık ki şehitlerimiz oldu. Milletimiz hükumetine ve devletine sahip çıkarak bu darbe girişimini engelledi. Bu okul eskiden farklı emellerle farklı gayelerle kurulmuş ve faaliyet göstermişti, milletin imkanlarıyla yapılmış okul bu gün tekrar milletimize geri döndürülmüştür.' dedi.

Okulda ülkesine, devletine hizmet eden çocuklar yetiştirileceğine dikkati çeken Vali Okur, şunları kaydetti:

'Okulun Milli Eğitim Bakanlığına tahsisinin ardından gerekli düzenlemeleri yaparak ilk olarak darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yaşanan çatışmada şehit olan Uşaklı Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in ismini verdik. Bu gün de görüyorum ki 24 derslik ve spor salonu, bilgisayar atölyesi gibi ünitelerde toplam 30 şehidimizin ismi okulumuzda yaşıyor. Hain darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanlarımızın hatırası bu okulun her santimetre karesinde yaşayacak. Bu milletin evlatları iyi yetiştirildiği zaman sadece belli bir ideoloji değil vatan millet sevgisiyle yetiştirildikleri zaman başaramayacakları hiç bir şey yok. Bu okul artık bu yönü ile anılacak.'

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise okulun önemine değinerek, 'Uzun yıllar FETÖ'nün kullanımında olan bu okulu düzenlemelerle bu güne kazandırmak çok önemli.' diye konuştu.

Sınıflara ve ünitelere verilen şehitlerin isimleri ise şöyle:

Spor salonu Ömer Halisdemir, mescit Mustafa Yaman, öğretmenler odası Yusuf Elitaş, bilim teknoloji odası İlhan Varak, Mustafa Direkli, Muhammed Yalçın, Yasin Naci Ağaroğlu, Ömer Can Açıkgöz, Mustafa Avcu, Mustafa Karasakal, Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok, Halil İbrahim Yıldırım, Mahir Ayabak, Ahmet Oruç, Mehmet Oruç, Cennet Yiğit, Demet Sezen, Gülşah Güler, Zeynep Sağır, Halit Yaşar Mine, Ahmet Özsoy, Ali Karslı, Halil Kantarcı, Ramazan Konuş, Sait Ertürk, Bülent Aydın, Mustafa Tercimen, Murat Ertekin, Sevda Güngör

Kaynak: AA