Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Açıklaması

'Düşman sadece dışardan saldırmıyor, içerden de bizi sallıyor. Kremlin’in amacı ülke içinde sürekli istikrarsızlık, anarşi ve silahlı grupların hakimiyetini sağlamak'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın ülkesinde istikrarsızlık oluşturma çabası içerisinde olduğunu belirtti.

Poroşenko, Ukrayna'da Avrupa Birliği yanlılarının üç yıl önce başlattığı gösterilerin yıl dönümü olan 21 Kasım Onur ve Özgürlük Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'Düşman sadece dışardan saldırmıyor, içerden de bizi sallıyor. Kremlin'in amacı ülke içinde sürekli istikrarsızlık, anarşi ve silahlı grupların hakimiyetini sağlamak, erken seçim ve Rusya yanlılarını parlamentoda güçlendirmek. Daha sonra Avrupa yolunun revize edilmesi, devletin dış politika çizgisinde tamamen değişiklik. Ve sonunda emperyal ahıra dönüş.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda ülke içerisinde hükümet karşıtı protesto gösterilerinin başladığını anımsatan Poroşenko, yönetimin artık sorunların çözümüne yönelik eskisine göre daha dikkatli olduğunu belirtti.

Poroşenko, “Elbette insanların memnuniyetsizliğinin sebepleri var ve her vatandaş özgür Ukrayna’da vazgeçilmez protesto hakkına sahiptir. Özellikle demokrasi ve özgürlük onurlu devrimin açık edinimleri oldu. Savaş ve kriz, refah konularına odaklanmamızı engelledi. Ancak artık hükümet ve tüm iktidar buna dikkatli bir şekilde odaklanabilme imkanına sahiptir.” dedi.

Kaynak: AA