Şahinbey'e Bir Ödül Daha

Şahinbey Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Şıh Camii Meydanı Kentsel Tasarım ve İslam Bahçesi Peyzaj Düzenlemesi Projesindeki çalışmalarından dolayı ikinci kez ‘Süreklilik Ödülüne’ layık görüldü.

Şahinbey'e Bir Ödül Daha
Bu yıl 15’si düzenlenen Tarihi Kentler Birliği tarafından desteklenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Ödülleri, 16-19 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda sahiplerini buldu. 47 belediyenin 83 projeyle katıldığı yarışmada Şahinbey Belediyesi bir kez daha süreklilik kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ödüllü belediye

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu daha önce Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2012 Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamaları Özendirme Yarışmasında Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Tarihi Kentler Birliğinin en büyük ödülü olan Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nü almıştı. Mehmet Tahmazoğlu, ayrıca Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında daha önce aldığı ‘Süreklilik Ödülü’ne tekrar layık görüldü.

Ödülü ÇEKÜL Vakfı Başkanı verdi

Şahinbey Belediyesi’nin devam ettirdiği Şıh Camii Meydanı Kentsel Tasarım ve İslam Bahçesi Peyzaj Düzenlemesi Projesi, ’’Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ’’Proje, Uygulama ve Süreklilik’’ dalında ödüle layık görüldü.

Mehmet Tahmazoğlu ödülünü Antalya’da 24’üncüsü düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen’in elinden aldı.

"Tarihi dokuya özen gösteriyoruz"

Şahinbey Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Şıh Camii Meydanı Kentsel Tasarım ve İslam Bahçesi ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi’ndeki çalışmalarından dolayı ’Süreklilik Ödülü’nü alan Mehmet Tahmazoğlu tarihi dokuya büyük önem verdiklerini belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme özen gösterdiğimiz kadar, tarihi yapılarımıza da özen gösteriyoruz. İlçemizde yer alan tarihi hanları, konakları ve bu tarihi yapıların bulunduğu sokakları restorasyondan geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak, buraları kültür merkezi, müze ve kütüphane yaptık. Bu sayede vatandaşların bu tarihi dokuyu hissetmesini sağladık. Şıh Camii Meydan çalışmamız Gaziantep’in en önemli projelerinden birsi olacak, Gaziantep’in sembolü haline gelecek çalışmamız hızla devam ediyor. Şahinbey Belediyemiz içerisinde bulunan İslam Bahçesi ise mimarisi ve görüntüsü ile vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu yılda yine süreklilik ödülüne layık görüldük. Bizleri bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA