Muş'ta Öğrencilere Otel Konforunda Yurt

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu, odalardaki mini buzdolabı, kesintisiz sıcak su ve internet gibi hizmetlerle otel konforunu aratmıyor.

Muş'ta 134 öğrencinin kaldığı Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu, sunduğu hizmetlerle beş yıldızlı otelleri aratmıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş Yurt Müdürü Orhan Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtlarda öğrencilerin birçok imkandan ücretsiz faydalandığını söyledi.

İl genelindeki 7 yurtta 2 bin 822 öğrenciye hizmet verildiğini anlatan Başak, 'KYK son yıllarda 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin daha rahat edebilmesi için en kaliteli hizmeti hedefliyoruz.' dedi.

Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu'nda her odada mini buzdolabı bulunduğunu dile getiren Başak, şunları kaydetti:

'Yurdumuzda 24 saat sıcak su hizmeti veriliyor. Öğrencilerimiz, özel elbiselerini yıkamak için kuruma ait çamaşırhaneleri ücretsiz kullanıyor. Her gün 23-25 çeşit kahvaltı çıkarılıyor. Akşam 5-7 çeşit ana yemek çıkarılıyor. Bu yemeklerden öğrencilerimizin seçme olanağı var. Bütün yurtlarımızdaki gibi Muş'taki yurtlarımızda da sınırsız internet, devletimiz tarafından hiçbir ücret alınmadan sağlanıyor.'

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Müntea Güner ise yurtta özellikle odaların kalabalık olmaması, yemeklerin zenginliği, sosyal aktiviteler ve idari yönetimin aile gibi olmasının avantajını yaşadıklarını söyledi.

Yurtlarının çok güzel olduğunu dile getiren Güner, 'Ailelere rahatlıkla kızlarını devlet yurtlarına göndermelerini tavsiye ederim.' dedi.

MŞÜ Sosyoloji 4. Sınıf öğrencisi Seher Kaplan da yurttan ve tüm hizmetlerinden memnun olduğunu vurgulayarak, 'İki kişilik odada kalıyorum. İçinde buzdolabı, banyo ve lavabo var. Çamaşır makineleri ücretsiz, hafta içi ve hafta sonu çalışıyor. Yemeklerden, yurdun idaresi ve işletmesinden memnunum.' diye konuştu.
Kaynak: AA