Maden Ocağındaki Heyelan

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Saadet Partisi olarak Siirt'te yaşanan son facia ile ilgili soruşturmanın büyük bir titizlik içinde yapılması, bir ihmal ya da denetim eksikliği söz konusuysa bunun ortaya çıkarılması ve bundan sonra bu tür felaketlerin yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması en büyük temennimizdir'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Saadet Partisi olarak Siirt'te yaşanan son facia ile ilgili soruşturmanın büyük bir titizlik içinde yapılması, bir ihmal ya da denetim eksikliği söz konusuysa bunun ortaya çıkarılması ve bundan sonra bu tür felaketlerin yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması en büyük temennimizdir.' ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, yayımladığı taziye mesajında, Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden işçilere rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi.

Bu facianın milleti bir kez daha derin bir hüzne boğduğunu belirten Karamollaoğlu, Türkiye'de bu tür faciaların çok sık yaşandığını savundu.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

'Maalesef bir acının yarasını saramadan yeni bir acıyla sarsılıyoruz. Soma ve Ermenek faciaları hafızalarımızda bütün canlılığı ile dururken şimdi de Siirt'ten gelen haber yüreklerimizi yaktı. Ülkemizde bu tür kazaların çok sık yaşanıyor olması yeterli denetimlerin yapılmadığı ve gerekli tedbirlerin alınmadığı noktasında ciddi endişelere neden olmaktadır.

Bu yüzden Saadet Partisi olarak Siirt'te yaşanan son facia ile ilgili soruşturmanın büyük bir titizlik içinde yapılması, bir ihmal ya da denetim eksikliği söz konusuysa bunun ortaya çıkarılması ve bundan sonra bu tür felaketlerin yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması en büyük temennimizdir. Cenabıhak ülkemizi, milletimizi daha büyük felaketlerden korusun. Milletimizin başı sağ olsun.'

Kaynak: AA