Hayatını Kaybeden Türkiye'nin En Yaşlı Üçüzlerinden Biri Toprağa Verildi

Türkiye’nin tanıdığı en yaşlı üçüzleri olan Ordulu kız kardeşlerden biri, yakalandığı kanser sonucu hayatını kaybetti. Yaşlı kadın, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hayatını Kaybeden Türkiye'nin En Yaşlı Üçüzlerinden Biri Toprağa Verildi
Ordu’nun Perşembe ilçesi Yazlık Mahallesi’nde yaşayan Hacer, Emriye ve Hayriye Sarı kardeşler Türkiye’nin en yaşlı üçüzleri olarak tanınıyordu. Doğdukları günden bu yana bir arada olan üçüz nineleri ölüm ayırdı. Birbirlerine bağlılıklarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından koruma altına alınan 85 yaşındaki üçüz ninelerden Hayriye Sarı, tedavi gördüğü Fatsa Devlet Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti. Hayriye Sarı’nın Yazlık Mahallesi’ndeki cenaze törenine Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayriye Sarı, Yazlık Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.

Bu zamana kadar hiç ayrılmadıklarını belirten üçüz kardeşlerden Emriye Sarı, “Kardeşimize dua ediyoruz. Mekanı cennet olsun. Çok üzüldük” dedi.

Diğer kardeşi Hacer Sarı ise, “Kardeşlerimizle birlikte yaşadık ve hiç ayrılmadık. Üçümüz bir giderdik, gezerdik ve evimize tekrar geri gelirdik. Hiçbirimizin sağlığında bir sıkıntı yoktu. Şimdi kardeşimiz bizden ayrıldı ve Allah mekanını cennet etsin. Allah ayırmasın bizleri cennette. Hiç kimseye ağır söz söylemezdik. Kimseye yanlış bakmazdık. İçimiz doğrudan doğruya herkese iyi düşünürdük. Son bir yıldır hastanede yatıyordu kardeşimiz. Tedavi görüyordu. Çok gittik geldik doktora ama bir çare bulunamadı. En son hastaneye gitti ve yoğun bakımdan bizlere ölüsü geldi. Evimizde daha duramıyoruz acısından” diye konuştu.

Torunu Emine Sarı ise yaptığı açıklamada, “Nenemiz 15 gündür yoğun bakımdaydı. Bu sabah kendisini kaybettik. Çok üzüntülüyüz” şeklinde konuştu.

Cenaze merasimine katılan Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, “Perşembe ilçemiz gerçekten önemli bir değerini kaybetti. İlçemizi Türkiye’de tanıtan kardeşlerimizden biri vefat etti. Emsali olmayan üçüzler bir daha böyle gelmez. Allah mekanlarını cennet eylesin. Üçüzler o kadar iyi tanıtmıştı ki ilçemizi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi üçüzlerimizle ilgilendiler. Buradaki evlerini yaptırdılar. Perşembemiz için üzücü bir olay” dedi.

Kaynak: İHA