Gediz Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Kütahya’nın Gediz Gençlik Merkezi ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek ve Sosyal Altyapı Mali Destek programları kapsamında hazırlanarak birinci seçilen Gençlik Merkezi projesi kapsamında yapılan kütüphanenin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından gerçekleştirildi.

Gediz Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı
Açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, ilçe kaymakamları ile belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ise “Kültür ve medeniyet şehri Kütahya’ya böylesine bir hizmetin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Kütüphaneler yaygınlaştırılmalı”

Bilginin en önemli ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir kütüphanelerin yaygınlaştığı takdirde geleceğe daha güvenle bakılacağını söyledi.



Gediz Gençlik Merkezi Kütüphanesi’nin gerek mimari yapısı gerekse içerik olarak tüm il ve ilçelere örnek olması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bugün gerçekten Kütahya’da sabahtan beri çok güzel kültür ve turizm imkanlarına şahit olduk, şahit oluyoruz. Şimdi de Gediz’de böyle güzel bir eserin açılış töreninde sizlerle birlikte olduğum için gerçekten çok mesudum. Bunun gibi sözler genelde söylenir. Ama bugün öyle değil. Bu kütüphanenin benim için özel bir anlamı var. Bundan 2 sene önce Gediz’e geldiğimde ben derme çatma bir kütüphane beklerken karşımıza böyle fevkalade güzel, daha sonra benim bütün illere ve ilçelere kütüphane yapacaksanız önce Gediz’e gidin kütüphane nasıl yapılırmış onu bir görün, ondan sonra gelin konuşalım dediğim böyle güzel bir binayla karşılaştım. Önce bina şahsiyetiyle, kişiliğiyle, üslubuyla, özeniyle gerçekten iyi ki Gediz’e geldik dedirtti. Yediden yetmişe her ilgiye hitap eden çok seçkin bir kitap koleksiyonu oluşturulduğunu gördüm. İşte o zaman Milli Eğitim Bakanı olduğum dönemde kütüphanenin açılışına gelmek için söz vermiştim. Çok şükür tam da kütüphanelerden sorumlu Kültür Bakanı olarak gelmek nasip oldu. Kütüphanenin Gediz’imize, gençlerimize, öğrencilerimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı günün anısına Gediz Gençlik Merkezi bahçesine bir fidan dikti. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberinde diğer protokol üyeleriyle birlikte Gediz Gençlik Merkezi ile Gençlik Merkezi Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Kütahya programı Gediz Belediye Başkanlığı ziyareti ile sona erdi. (EFE)
Kaynak: İHA