Efeler Belediyesi'nden Bir Mahallede Bir Ayda İki Park Açılışı

Efeler Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesinde yapılan ve Aydınlı merhum Prof. Dr. Mehmet Fuat Turgut’un isminin verildiği park, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Efeler Belediyesi'nden Bir Mahallede Bir Ayda İki Park Açılışı
Parkı’nın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Sıraç Birol, “Efeler Belediyesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Mahallemizde bir ayda iki park yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine açan başta belediye başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere, parkların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Eşimi anlatmaya zaman yetmez”

Parka eşinin isminin verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk içerisinde olduğunu belirten Perihan Turgut, “ Eşim, bilime düşkün, ülkesine düşkün, memleketi Aydın’a sevdalı bir insandı. 89 yıllık yaşamına birçok başarıyı sığdıran eşimin yapacağı daha çok şey vardı. Eşimi anlatmaya zaman yetmez. Elbette eşim benim için ölmedi ancak isminin bir parka verilerek hiç unutulmayacağını bilmek beni çok sevindirdi. Bu nedenle Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin ve ilçemizin değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz”

Halka hizmet için gerekli her şeyi belediye olarak yapacaklarını belirten Başkan Mesut Özakcan, “Parklar, çocuklarımız başta olmak üzere hepimizin nefes aldığımız, huzuru bulduğumuz mekanlardır, alanlardır. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan ve mahalleye dönüşen köylerimiz de dahil olmak üzere, bulabildiğimiz park alanlarını ufak da olsa halkımızın hizmetine sunmak için gerekli çalışmaları bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu parkla vatandaşlarımız Mimar Sinan Mahallesinde huzur bulacak, mutlu olacak. Belediye olarak bizim amacımız, Efeler ilçesinde yaşayan hemşerilerimizi daha güzel, mutlu olacakları ortamlar içerisinde yaşamalarını sağlamaktır. Biz bu anlamda tüm Efeler halkının emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi. Parkımıza ismini verdiğimiz Prof. Dr. Mehmet Fuat Turgut, ülkemize mal olmuş bir bilim adamı, bir kıymetli isim. Onun ismini, manevi şahsını bu parkımızda yaşatmak üzere, belediye meclisimizce aldığımız kararla bu parkımıza ismini verdik. Ülkemizin ve ilçemizin değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Ben parkımızın Efeler ilçemize, Mimar Sinan Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

PROF. DR. MEHMET FUAT TURGUT KİMDİR?

1926’da Aydın’da doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Aydın’da tamamlamış; Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu ve Necatibey Eğitim Enstitüsünü bitirdikten sonra, orta öğretim okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Columbia Üniversitesinden psikolojide lisans, ölçme ve değerlendirmede uzmanlık, psikometride doktora derecelerini almıştır. 1962’de yurda dönerek Milli Eğitim Bakanlığı Test ve Araştırma Bürosunda görev almış; daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmıştır. Eğitimde ölçme ve değerlendirme alanında birçok yayını, psikometri ve fen eğitiminde çeşitli araştırmaları vardır. 2015 yılında vefat etmiştir.
Kaynak: İHA