Bursa'da 'Bir Şiir Akşamı' Etkinliği

Şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bir Şiir Akşamı' etkinliğinde sevenleriyle bir araya geldi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, İlkan, 15 Temmuz'da şehit olanlar için kaleme aldığı 'Vatanım, Toprağım, Türkiye'm Benim' adlı eseri ilk kez Bursa'da seslendirdi.

İlkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her insanın doğduğu topraklara borçlu olduğunu söyledi.

Bu ülkeye kara sevdalı olduğunu belirten İlkan, 'Anadolu insanına yıllarca aşk, sevda ve hasret adına şarkılar yazdım. 15 Temmuz gecesinin kabusunu yaşadıktan sonra 'Ne yapmalıyım?' diye uzun uzun düşündüm ve önce Şehitler Marşı şimdi de 'Vatanım, Toprağım, Türkiye'm Benim' adlı şarkıyı seslendirdim. Bu şarkı ilk kez Bursa'da dile geldi. Canımızı feda ettiğimiz bu topraklara yaşarken hatıra kalacak bir eser armağan etmek istedim.' diye konuştu.

Gelecek yıl 40'ıncı sanat yılını kutlayacağını vurgulayan İlkan, 40'ıncı sanat yılına özel 40 sanatçının kendisinin en çok sevilen şarkılarından oluşan albümün de çıkacağını aktardı.

Anılar, Gözler Kalbin Aynasıdır, Bir Gülü Sevdim gibi unutulmayan eserleri Bursalı müzikseverlerle birlikte seslendiren İlkan, gecenin sonunda sanatseverler tarafından uzun süre alkış aldı.

Kaynak: AA