Burhaniye'de Develere Törenle Havut Giydirildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kış aylarında arenaya çıkacak develere havut giydirildi. Güreş arenasında düzenlenen havut giydirme töreninde davullar çalındı, konuklara etli pilav ikramı yapıldı.

Burhaniye'de Develere Törenle Havut Giydirildi
Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Burhaniye’de develer havutlarını giydi. Önümüzdeki hafta sonu Karaağaç Mahallesinde yapılacak olan sezonun ilk Deve Güreşleri öncesi, Burhaniye de develer ısınma güreşleri yaptı. Deve Güreşi Arenası’nda onlarca devenin havut giydiği tören sırasında ilk güreşini yapan daylaklar da görücüye çıktı. Burhaniye Deve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Tunay Yanbakan, “Burhaniye Deve Güreşleri 29 Ocak tarihinde yapılacak. Onun öncesi develerimizi hem görücüye çıkarmak,hem de deve güreşi sever vatandaşlarımıza sezonun il güreşini seyrettirmek istedik. Aydın, İzmir ve Çanakkale Bölgesinin şampiyon develerini, şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Burhaniye’ ye bekliyoruz. Şampiyon develer ile yapılacak olan eşleşmeler sonrasında 29 Ocak 2017 tarihinde güreş severlere iyi güreşler seyrettirmek istiyoruz. Burhaniye’de benim 7 devem de güreşlere katılacak. Burada, yüzyıllardır süre gelen devecilik ve deve güreşi geleneğini sürdürerek geleneklerimizi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Burhaniye’deki havut giydirme törenini Belediye Başkanı Necdet Uysal ile birlikte yaklaşık 500 dolayındaki güreş sever izledi.
Kaynak: İHA