Beyşehir'de İlginç KPSS Manzaraları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl ortaöğretim düzeyinde ilk kez yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adayların bazıları, yanlarında getirdikleri cüzdan, anahtar,cep telefonu, saat, alyans, sigara, madeni para vb. kişisel malzemelerle sınava girmek isteyince, sınav merkezi olan okul binalarının girişleri esnasında ilginç manzaralar yaşandı.

Beyşehir'de İlginç KPSS Manzaraları
Nüfus Cüzdanı, sınav belgesi ve sudan başka yanlarında kişisel malzeme getirmemeleri yönünde günlerdir uyarılan adaylar, buna rağmen görevlilerin yaptığı üst aramalarında, üzerinde değişik kişisel eşyalar çıkınca bunları teslim edecek birilerini aradı. Bazı adaylar, sınava alınmayan eşyalarını birlikte geldikleri aile fertlerine ya da bulabildikleri tanıdıklarına emanet ederken, bazıları da eşyalarını bırakabilecek uygun alanlar arayışı içerisine girdi. Ali Akkanat Kampüsü’nde sınava giren adaylardan bazılarının, bahçedeki süs olarak kullanılan boş küplerin içerisine kol saati, sigara gibi eşyalarını bıraktığı, bazılarının ise kuruyan otların altına cüzdanlarını gizlemesi dikkat çekti. Birçok aday ise, yüksek okul girişindeki muhtelif açık alanlara yanlarında getirdikleri sınava alınmayan kişisel eşyalarını bırakınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Fetullah Bayır Fen Lisesi bahçesinde yanında getirdiği anahtarlarını otların altına gizleyen ve çıkışta alan bir aday da, ev anahtarlarıyla sınava alınmayınca başka bir çare bulamadığı için otların altına bırakmak zorunda kaldığını söyledi.



Beyşehir’de sona eren KPSS’nin ortaöğretim oturumuna 4 bin 633 aday 17 farklı okulda katılırken, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da Fetullah Bayır Fen Lisesi’nde sınava giren adaylarla bir araya geldi. Adaylar, kendileriyle sınav üzerine söyleşide bulunan ve yönelttiği çeşitli soruları cevaplandıran Başkan Özaltun’a KPSS’nin Beyşehir’de de yapılıyor olmasından dolayı yaşadıkları memnuniyeti ifade ederken, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA