Aydın'da Develer Sahaya İndi

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Karpuzlu Belediyesi tarafından düzenlenen sezonun ilk deve güreşi heyecanlı geçti. Kuraklığın etkisi kızışmayıp inadı tutan develer urgancıları zor anlar yaşatırken, sezonun ilk güreşinde yaklaşık 60 çift deve güreşti. Festivalde arenaya önce protokol üyeleri çıkıp Harmandalı oynadı ardından develer çıkıp kozlarını paylaştı.

Aydın'da Develer Sahaya İndi
Karpuzluda bu yıl 5.’si düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turzim Festivali ve 3. Deve Güreşi Festivali havanın da güzel olması ile binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesinden güreşlere katılan birbirinden ünlü pehlivan develerin kimisi arenaya sığmayıp kaçınca izleyiciler korku dolu anlar yaşadı. Bazı develer güreşe katılmak istemeyince de urgancılar ve devenin sahipleri kimi zaman develerine yalvararak kimi zaman da kulağını çekerek develerini güreşe ikna etmeye çalıştılar.

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri güreşlerin bundan sonra geleneksel olarak devam edeceğini söyledi.



“Develer ilk güreşe bando ile yürüyerek çıktı”

Sabah saatlerinde Karpuzlu Arenası’nda Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ve tertip komitesinin ev sahipliğinde başlayan güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 120 pehlivan deve iştirak etti. Sabah saatlerinde kamyonlardan indirilen develer önce belediye meydanında bando ile karşılandı. Ardından protokol üyeleri ile birlikte belediye bandosu eşliğinde arenaya kadar yürüyüş yaptılar.

Karpuzlu Arenası’nda gerçekleştirilen güreşlere Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necip Saraç, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Bu kültürü yaşatacağız”

Karpuzlu olarak kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, “Tarih, kültür ve medeniyetlere aktarmak için bir süreç olduğu gibi aynı zamanda milletleri bir araya getirmek gibi bir özelliğe sahiptir. İlçemizin tarihi olan Alinda Antik Kentini canlandırmak, ilçemizin kültürel değerlerin yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bu tür etkinliklere devem edeceğiz” dedi.

Protokol üyelerinin arenada Harmandalı oynamasının ardından sahaya çıkan develer,2016-2017 sezonunun ilk güreşinde kozlarını paylaştılar. Renkli geçen güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine şilt takdim edildi.
Kaynak: İHA