Ata'dan Ana'ya Koştular

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karşıyakalılar Atasını ve Zübeyde Anne’yi, “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” ile andı. Yüzlerce Atatürk sevdalısı, Karşıyaka İskele’den anıt mezara koştu.

Ata'dan Ana'ya Koştular
Spora büyük önem veren Atatürk ve O’nu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23. kez düzenlenen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” ile anıldı. Koşu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla Karşıyaka İskele’den başladı.

938’i kayıtlı, her yaştan yaklaşık bin sporcunun katıldığı koşuda Yalı Caddesini takip eden sporcular Girne Caddesinden Atatürk Caddesine dönüp, 3,6 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabrine ulaştı. Dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

Yaklaşık 30 farklı kategoride gerçekleşen koşuda; İngiltere, Sudan ve Azerbaycan da dahil olmak üzere İzmir’in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli sporcuların da bulunduğu koşuda en küçüğü 10, en büyüğü ise 81 yaşındaki Atatürk sevdalıları madalyalarını aldı. Tekerlekli sandalye ile yarışı tamamlayan Osman Ertöz’e kupasını Başkan Akpınar verdi.

“Ata’mızı bize kazandıran Zübeyde Ana’ya şükran borçluyuz” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ata’mızın bize emaneti Cumhuriyeti hep birlikte koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve saygıdeğer annesi Zübeyde Hanıma bir kez daha söz veriyoruz; Rahat uyuyunuz, bugünkü sıkıntılara bakıp üzülmeyiniz. Çocuklarınız sizlerden aldıkları ilham ve güçle, birliğimizi, ülkemizi daima koruyacak, aydınlanma yolundaki rotasından asla sapmayacaktır. Karşıyaka, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında her koşulda, her zorluğa inat koşmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA