Arabanlı Kınalı Kuzulara Davullu-Zurnalı Uğurlama

Gaziantep’in Araban ilçesinde 96-4 tertip asker adayı gençler, vatani görevlerini yapmak üzere davul-zurna eşliğinde memleketlerinden uğurlandılar.

Arabanlı Kınalı Kuzulara Davullu-Zurnalı Uğurlama
Askerlik Şubesinden sülüslerini alan Arabanlı Mehmetçik adaylarına, kışlaya hareket etmeden önce ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki evlerinin önünde davul-zurna ve orkestra eşliğinde asker uğurlaması düzenlenme geleneği sürüyor.

Sevinç ve hüzün bir arada yaşanıyor

Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı Arabanlı Mehmetçik adaylarının uğurlanması sırasında, bazı asker adaylarının ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu askere gönderen Mehmet Bazlama,’’Türkiye’de terör olaylarının ve akan kardeş kanının bir an önce son bulması amacıyla yıllar önce dünyaya gelen oğlumun adını ‘’Barış’’ koydum. Oğlum Barış’ı vatan topraklarına bekçilik yapsın diye vatani görevini yerine getirmesi için evimin önündeki sokağı Türk Bayraklarıyla donatarak davul-zurna eşliğinde düğün yapıp askere göndermenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde askerlik çağı gelmiş oğullarını davul-zurna ve orkestra eşliğinde eğlenceler düzenleyerek asker adaylarının ellerine kına yakılarak güle oynaya askere gönderme geleneği yoktur. Bu adet sadece bizim ülkemizde uygulanıyor. Bir Türk vatandaşı olarak oğlumu vatani görevini yapmak için askere gönderdiğim için çok mutluyum’’ dedi.

Vatani görevlerini yapma sırası gelen Arabanlı Mehmetçik adayları, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki yaşadıkları evlerin önünde kına yakma merasimi sonrası davul-zurna eşliğinde çekilen halaylar ve yöresel sanatçıların seslendirdiği türkülerle birliklerine uğurlandılar. Arabanlı Mehmetçik adayları,’’En büyük asker bizim asker’’ sloganı ve İstiklal Marşı eşliğinde vatani görevlerini yapacakları birliklerine uğurlandılar.
Kaynak: İHA