Antalya'da Orman Yangını

Kemer ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı Antalya Orman Bölge Müdürü Türk: 'Şu anda endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Yangının büyüme durumu yok. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Yaklaşık bir hafta bekleyeceğiz. Yangın yerine karadan ulaşım yok. Yaklaşık 3 saat yürümek gerekiyor'

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Beydağları Sahil Milli Parkı'nda Göynük Kanyonu yakınlarında 17 Kasım Perşembe günü çıkan orman yangınına, arazinin sarp olması nedeniyle müdahale edilmekte zorlanıldı. Yangına 200 orman işçisi, 50 muhafaza memuru ve 20 teknik eleman, arazinin ulaşılabilen noktalarında müdahale etmeye çalışıyor.

Humus ve enkaz denilen kurumuş ağaçların yanmasıyla oluşan yoğun duman ve arazinin sarp olması nedeniyle ilk etapta hava araçlarına ihtiyaç duyulmayan yangına, bugün Türk Hava Kurumundan kiralanan bir yangın söndürme uçağıyla müdahale edildi. Öncelikle bölgede keşif uçuşu yapan uçak, daha sonra yangın bölgesine su bıraktı.

Kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

- 'Arazi şartları çok zor'

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beydağları Sahil Milli Park sınırları içerisindeki Göynük'te 17 Kasım Perşembe günü çıkan orman yangınını Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının ihbar ettiğini söyledi.

Örtü yangını diye tabir ettikleri yangının kontrol altına alındığını bildiren Türk, humus ve enkaz denilen kurumuş ağaçların yanması sonucu yoğun duman oluştuğunu, bu nedenle yanan bölgenin yaklaşık bir hafta boyunca takip edileceğini kaydetti.

İhbarı aldıkları dakikadan itibaren yaklaşık 200 orman işçisi, 50 muhafaza memuru, 20 teknik eleman ve jandarma ekiplerinin desteğiyle yangına müdahale ettiklerini ifade eden Türk, 'Şu anda endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Yangının büyüme durumu yok. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Yaklaşık bir hafta bekleyeceğiz. Yangın yerine karadan ulaşım yok. Yaklaşık 3 saat yürümek gerekiyor. Dolayısıyla arazi şartları çok zor.' dedi.

Yoğun duman ve arazi şartları nedeniyle hava araçlarının müdahalesinin de zor olduğunu vurgulayan Türk, şunları kaydetti:

'Türk Hava Kurumundan kiralanan yangın söndürme uçağı yangın bölgesini genel olarak görüntüledi ve bilgi sahibi olduk. Uçak yine de bir kaç defa su bıraktı. Bakanlığımız ve yerel yöneticiler yangını sürekli takip ediyor. Çünkü yangın, hassas bir bölgede. Yangın bölgesinden aşağıya yuvarlanan enkazlara, bölgede bulunan işçiler anında müdahale ediyor. Endişe edilecek bir durum yok, yangın kontrol altında.'
Kaynak: AA