Antalya'da CHP'lilerden 'Yasa Tasarısı' Protestosu

Küçük yaşta evlilik yaptıkları için cezaevine giren yaklaşık 3 bin kişi için hazırlanan tasarıyı protesto eyleminde, aralarında Antalya milletvekillerinin de olduğu CHP’lilerle polis ekibi arasında gerginlik yaşandı.

Antalya'da CHP'lilerden 'Yasa Tasarısı' Protestosu
CHP Antalya İl Başkanlığı üyesi kadınlar, düzenlemeye tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanında toplandı. Eyleme CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Çetin Osman Budak da destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, “Bu yasa geçerse, toplumsal baskının yoğun olduğu küçük yerleşmelerde, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önü açılacaktır” dedi.

Gerginlik 20 dakika kadar sürdü

Basın açıklamasının ardından grup daha sonra el ele vererek Atatürk Anıtı ve çevresinde halka oluşturdu. Ardından kalabalık falezlere doğru el ele yürümek istedi. Meydan ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise, grubun bu yönde aldığı bir izi olmadığını belirterek eylemin meydan içerisinde kalması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine kabalıktan bazıları polise tepki gösterdi. Yaşanan gerginliğe daha sonra CHP Milletvekilleri de dahil oldu. Yaklaşık 20 dakika süren gerginlik, olumsuzluk yaşanmadan sona erdi. Grup bir süre daha meydanda oturduktan sonra dağıldı.
Kaynak: İHA