AK Parti Erzurum Gençliği Yarba'ya Emanet

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Erzurum Gençliği Yarba'ya Emanet
Bir süre önce Muhammed Selim Özdemir’in istifasıyla boşalan AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı görevine, Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından Ömer Faruk Yarba atandı.

Aşkale’de gençlik teşkilatı üyelerinden oluşan coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yarba, konvoy eşliğinde, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı binasına geldi. Devir-teslim törenine, AK Parti Erzurum İl Teşkilat Başkanı Teoman Kümbet, AK Parti Erzurum İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Sedat Özaras, AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanları Muhammed Selim Yıldırım, Yavuz Kocaman ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Devir-teslim töreni sırasında katılımcılara hitap eden Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Yarba, sözlerine şöyle başladı:” Çok kıymetli başkanlarım, dava arkadaşlarım, bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2002 yılından bugüne kadar biz hep beraber, bir ve tek yürek olduk. Bu birlik ve beraberlik 2071’lere kadar devam edecek ve geleceği liderimiz ile birlikte şekillendireceğiz”

Değişimlerin aslında bayrak yarışı ve davanın daha da güçlenmesi anlamına geldiğine dikkat çeken Yarba,”Tecrübeli ağabeylerimiz, il başkan yardımcılarımız yanımızda. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrak 2002 yılında bizden önceki arkadaşlarımıza teslim edildi ve bugüne kadar geldi. Bu demek oluyor ki: teşkilatımızda bizden önce görev yapan arkadaşımız görevlerini layıkıyla buraya kadar getirdi ve teslim ettiler.” şeklinde konuştu.

Bayrağın kendilerinin kutsal bir emaneti olduğunu ifade eden Yarba, sözlerine şu şekilde devam etti:” Rabbim inşallah bizim bu bayrağı en iyi noktalara taşımamızı nasip eder. Bu yolda bayrağı siz değerli dava arkadaşlarımızla, hep birlikte el ele vererek en güzel noktaya taşıyacağız. Tekrardan burada bizimle birlikte olan, olamayan tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun”

Gençlik Kolları Erzurum İl Başkanlığı görevini Ömer Faruk Yarba’ya teslim eden eski Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Selim Özdemir, sözlerine AK Parti Teşkilatıyla ilk tanıştığı yıllardan bahsederek başladı.

Özdemir,” Siyasi geçmişimiz 2002 annemizin belde başkanlığı yapmasıyla siyasi hayatımız başladı.

Biz de annemizle birlikte kapı kapı dolaşarak liderimizin posterini dağıttık ve AK Parti’de siyasi hayatımız başladı.

2007 yılında, yani 18 yaşına girdiğimizde gençlik kolları yönetim kurulu üyesi olarak dönemin Gençlik Kolları Başkanı Zafer Tarıktaroğlu’nun yönetiminde yer aldık ve çeşitli kademelerde bulunduk. 2015 yılı Mart ayında bize Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı görevi tevdi edildi. Bu görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Özdemir, yönetiminde görev yapan ve başkanlığı döneminde hizmet eden ilçe gençlik kolları başkanlıklarına ve üyelerine de teşekkür etti.

Ömrün bile bir gün son bulduğunu. Öyleyse ömrün bile bittiği yerde görevler son buluyorsa kimsenin zerre kadar üzülmemesine gerektiğine dikkat çeken Özdemir,” Benden önceki başkanımız, ben ve yeni başkanımız bir aradayız. Bu en güzel sahnedir. İnşallah Ömer Faruk Yarba başkanımız da bayrağı bizden daha iyi bir yere taşır. Katılımızın ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Tören birlikte çektirilen hatıra fotoğrafın ardından son buldu.
Kaynak: İHA