Ak Açıklaması 'Adana Suç Oranında Sondan Birinci Olacak'

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, daha huzurlu, rahat, yaşanabilir bir Adana için çalıştıklarını belirterek, “Adana’yı suçla mücadelede birinci, suç oranında ise sondan birinci yapacağız” dedi.

Ak Açıklaması 'Adana Suç Oranında Sondan Birinci Olacak'
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcıları Kazım Tosun ve Hakan Burç, Yönetim Kurulu Üyesi Efsun Tekyeten, Üyeler Tolga Gezerşen ve Emre Onur Nargile, yaklaşık bir ay önce Adana’ya atanan Emniyet Müdürü Osman Ak’ı makamında ziyaret ettiler.

Dernek hakkında bilgi veren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, çeyrek asırlık geçmişe sahip derneğin 200 üyesinin Adana’dan yapılan ihracatın 5’te 1’ini gerçekleştirdiğini bildirdi. Sakarya, Adana’yı hak ettiği gerçek yönüyle tanıtmak, yatırımcıların dikkatini çekmek amacıyla projeler geliştirdiklerini, sosyal faaliyetlere ve sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini söyledi.

Son olarak 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak, halkın bu konuda bilincini canlı tutmak amacıyla proje hazırladıklarını bildiren Başkan Sakarya, bu proje kapsamında darbe girişimini anlatan film hazırlattıklarını, projenin startını 1 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un da katıldığı toplantıyla verdiklerini kaydetti.

Sakarya, “15 Temmuz gazilerimizin de katılımıyla yaptığımız toplantının ardından dev led ekran ve özel ses sistemi döşenmiş 2 kamyonla 11 ilçe dolaşıldı. Bu ilçelerin mahalle ve köyleri gezilerek, darbe girişimini anlatan filmin on binlerce kişi tarafından izlenmesini sağladık. Şu anda aynı çalışma Adana merkez ilçelerimizin mahalle ve köylerinde yapılıyor. Biz Çukurova GİAD olarak, doğduğumuz, doyduğumuz memleketimize borcumuzu ödemek için, Adana’mız için canla başla çalışıyoruz. Adana’mız için yapılacak her türlü çalışmada destek vermeye hazırız” dedi.

Yaşanabilir Adana

Çukurova GİAD’ı Adana için hayata geçirdikleri projeler nedeniyle kutlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da, “Adana’ya hizmet için geldik. Yaşanabilir, huzurlu, güvenli, geleceğe umutla bakan insanların yaşadığı bir Adana için çalışıyoruz. Geldikten sonra yaptığımız operasyonlarda, halkla birlikte hareket ettik. Halkımız, polisimizin yanlarında olduğunu gördü, destek verdi. Geçmişte polise taş atan çocuklar, bugün polisle futbol oynuyorlar. Empati sağlıyor, polis-vatandaş el ele vererek Adana’yı yaşanabilir kent yapmak için çabalıyoruz. Tedbirler alıyor, operasyonlar yapıyoruz. Adana’yı suçla mücadelede birinci, suç oranınca ise sonuncu, yani sondan birinci yapacağız. Bunu da el ele vererek, topyekun hareket ederek, herkesin kendini sorumlu tutmasıyla, sizlerin de yapacağı projelerle, Adana halkıyla birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA