3 Bin Nüfuslu İlçede 3 Milyon Lira Bağış Toplandı

Bartın'ın 3 bin nüfuslu Ulus ilçesinde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Bartın Üniversitesine 3 bin metrekare kapalı alana sahip üç katlı meslek yüksekokulu yapıldı Ulusa Hizmet Vakfı Başkanı Çelik: 'Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan ve tamamı ilçe halkı ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan meslek yüksekokulunda 372 öğrenci öğrenim görüyor' Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplan: 'Burada halk, alın terini, emeğini eğitim adına birleştirmiştir. Bu, ülkenin birçok yerinde örnek alınması gereken çok güzel bir iş birliğidir'

SELİM BOSTANCI/YALÇIN ÇELEN - Bartın'ın 3 bin nüfuslu Ulus ilçesinde 'Bir Tuğla da Sen Koy' adlı kampanya kapsamında, hayırseverler vatandaşların yaklaşık 3 milyon lira bağışıyla Bartın Üniversitesine bağlı üç katlı meslek yüksekokulu binası kuruldu.

Ulus'ta 2011'de açılan ve eğitim öğretime 40 öğrenciyle başlayan meslek yüksekokulunun faaliyetini bir iş hanındaki elverişsiz ortamda sürdürmesi üzerine, ilçede 2013'te yeni bina inşa edilmesi için 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası başlatıldı.

Ulusa Hizmet Vakfının girişimleriyle ilçe merkezinde İl Özel İdaresi şantiyesi olarak kullanılan 5 bin 350 metrekarelik alan, vakfa tahsis edildi. Kampanya kapsamında ise 10 ile 250 bin lira arasında bağışlarda bulunulmasıyla, yaklaşık 3 milyon lira toplandı.

Temeli 2014'te atılan meslek yüksekokulu binası, yapımının tamamlanmasının ardından rektörlüğe teslim edilerek, geçen haziranda törenle hizmete açıldı.

- 'Kaliteli ve nitelikli bir ortamda eğitim'

Vakfın Başkanı Ziya Çelik, AA muhabirine, ilçede 25 yıl öğretmenlik yaptığını, eğitim öğretimin öneminin bilinciyle hareket ettiğini söyledi.

İlçenin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına en önemli katkısının eğitimle olacağını anlatan Çelik, ilçede yüksekokul öğrencilerinin bir iş hanında öğrenim görmesini kabullenemediklerini dile getirdi.

Ülkenin dört bir yanından ilçeye gelen öğrencilerin kaliteli ve nitelikli ortamda eğitim almasını sağlamak için harekete geçtiklerini belirten Çelik, 'Bartın Üniversitesinin kurulmasıyla içimizde hep ilçeye bir yüksekokul veya fakülte açılması sevdası vardı. Bunu da vakıf, belediye ve kaymakamlığın girişimi, rektörlüğün de desteğiyle gerçekleştirdik.' dedi.

Ortaya görkemli bir binanın çıktığını ifade eden Çelik, 'Bu bina, tüm ilçe halkının, eşimizin dostumuzun, büyük şehirlerdeki hemşehrilerimizin katkılarıyla tamamlandı.' diye konuştu.

- 'Bağışlar, inancımızı artırdı'

Meslek yüksekokulu için ilçedeki herkesin elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

'Halkın bağışları inancımızı artırmıştı. Özellikle bir bağış çok duygulandırmıştı. Uzun yıllardır eşi multipl skleroz (MS) hastası olan ve maddi durumu da iyi olmayan bir bayan, bozuk paraları bir kavanozda biriktirmiş ve okul binası için bağış yapmak istediğini söylemişti. Bu bağış, okul binamızı yapacağımıza inancımızı, cesaretimizi ve güvenimizi daha da artırdı. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan ve tamamı ilçe halkı ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan meslek yüksekokulunda 372 öğrenci eğitim görüyor. 3 bin nüfuslu ilçedeki bu dayanışma, birlik ve beraberlik ülkeye örnek olacak düzeydedir.'

- 'Halk alın terini, emeğini eğitim adına birleştirmiştir'

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da halkın desteğiyle yüksekokul binası yapılmasının ilçe adına gurur verici olduğunu söyledi.

'Burada halk, alın terini, emeğini eğitim adına birleştirmiştir. Bu, ülkenin birçok yerinde örnek alınması gereken çok güzel bir iş birliği örneğidir.' diyen Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

'Tekstil teknolojisi ile ormancılık ve orman ürünleri bölümleri bulunan yerleşkede gelecek yıl açılacak 2 bölümle öğrenci sayısı 500'ü bulacak. Bu sayı her geçen yıl artacaktır. İlçe halkının gelecek öğrencilere sahip çıkarak, onları kendi evlatları gibi göreceklerine, onlar için gerekli imkan ve şartları hazırlayacaklarına inanıyorum. Bu sorumluluk ve anlayış, en az binanın yapılması kadar önemlidir. Bu eserin oluşmasında emeği geçen, bir lira da olsa destek veren tüm halkımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'
Kaynak: AA