'Zamanın Sarkacındaki Adam' Sergisi Açıldı

Burhan Uygur'un yaklaşık 20 eserinin yer aldığı sergi, 23 Kasım'a kadar İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Burhan Uygur'un eserlerinin yer aldığı 'Zamanın Sarkacındaki Adam' sergisi açıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisince (İKÜSAG) hazırlanan serginin üniversitenin Ataköy yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan serginin koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Üstünipek, serginin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üstünipek, galerinin ikinci sergisinin gerçekleştirildiğini aktararak, 'Sergi, Burhan Uygur'un eserlerinden oluşuyor. Burhan Uygur, genç yaşta ölmesine rağmen çok sayıda eser vermiş bir ressam. Resimleri için ailesi ile irtibata geçtik. Bugün burada olmasalar da serginin oluşumunda bize destek oldukları için eşine ve oğluna teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Burhan Uygur'un, Türk sanatında önemli bir yeri bulunduğunu ve sanatçı kişiliğiyle hayatını bütünleştirmiş biri olduğunu ifade eden Üstünipek, genç yaşta yaşamını yitirmesine rağmen sürekli çizim ve farklı teknikler deneyerek resim yaptığını kaydetti.

Üstünipek, 'Burhan Uygur gibi büyük bir sanatçıyı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki sergilerimizde daha genç sanatçılara da yer vereceğiz. Galerimizin çok yönlü ve farklı kuşaktan sanatçıların eserlerini sunabilmesi çok önemli. Harcanan emek kadar galerilerin de ziyaretçi bulması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de çok güzel bir serginin açılışını yaptıklarını söyledi.

Görevlerinin değerli sanatçıların miraslarını geleceğe aktarmak olduğunu vurgulayan Demir, şunları söyledi:

'Onların mirasları, eserleri. Ailesi gelemedi ancak bizler de büyük güzel bir aileyiz. Bugün sergiyi gezerken etkilendim. Renkleri ve çizgileri hissettim. İnsan yüzlerini derinden hissettim. Bu anlamda geleceğe bırakılan izleri gördüm. Öğrencilerimizin omuzlarında büyük bir bilinç yükü var. Bunları geleceğe aktaracak kişiler öğrencilerimiz.'

Yaklaşık 20 eserin yer aldığı 'Zamanın Sarkacındaki Adam' sergisi, 23 Kasım'a kadar İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA