YTÜ'lü Öğrenciler Baret Taktı

Üniversitenin inşaat ve mimarlık fakültelerini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, 'İlk Baretim' etkinliğinde eğitim hayatlarındaki ilk baretlerini giydi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat ve Mimarlık fakültelerini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim hayatlarına ilk baretlerini takarak başladı.

YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, ilki 2013 yılında Yapı Kulübü tarafından gerçekleştirilen 'İlk Baretim' etkinliğinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Tomurcuk Vakfı Müzik grubunun konseriyle başladı.

Etkinliğe YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Bilge Doran, PERI Kalıp'tan Deniz Ceylan ve Tunç Anış, İnşaat ve Mimarlık Fakülteleri öğretim üyeleri, genç mühendis, mimar adayları ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Şahin, öğrenci kulüplerinin üniversitenin en önemli paydaşları arasında yer aldığını belirterek, bu bağlamda kulüplerle belli aralıklarla bir araya geleceklerini, bu toplantılarda kulüplerin problemleri ve hedeflerine değineceklerini kaydetti.

Şahin, özel ve kamu sektöründe Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarının her alanda önemli bir yere sahip olduğuna değindi.

Türkiye’de 180’in üzerinde üniversite bulunduğunu, her üniversitenin tüm alanlarda her şeyi yapma gayreti içerisinde bulunduğuna dikkati çeken Şahin, 'Üniversiteler bölge kalkınmasına maksimum katkı sağlayacak şekilde yapılanmalı. Hatta aynı şehirdeki üniversitelerin misyonları birbirinden farklı olmalı.' dedi.

Yapı Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Utku Pasin ise öğrencilerin meslek hayatında rakiplerinden bir adım önde olmasında yardımcı olmaya çalıştıklarını, teknik geziler, konferanslar, eğlenceli sosyal faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerin sosyal yönüyle birlikte toplumsal duyarlılığı da sürekli kılacak etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Konuşmaların ardından, inşaat mühendisi ve mimarlık adayı öğrenciler hep birlikte beyaz baretlerini takarak mesleğe ilk adımlarını attı.
Kaynak: AA