Yıldırım, 15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal'ı Kabul Etti

Başbakan Yıldırım: 'Sizler, 15 Temmuz demokrasi kahramanlarısınız. Sizin gibi vatan evlatlarının, darbecilerin tanklarına, uçaklarına, mermilerine göğüs germesi sayesinde ülkemiz bir felaketin eşiğinden dönmüştür'

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal'ı kabulünde, 'Sizler, 15 Temmuz demokrasi kahramanlarısınız. Sizin gibi vatan evlatlarının, darbecilerin tanklarına, uçaklarına, mermilerine göğüs germesi sayesinde ülkemiz bir felaketin eşiğinden dönmüştür.' değerlendirmesini yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koymak amacıyla 15 Temmuz gecesi İstanbul'da sokağa çıkan ve Altunizade Kısıklı Caddesi'nde tankın altına yatarak yaralanan Ünal'ı kabul etti.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmede Yıldırım, 15 Temmuz'un kahramanlarından gazi Ünal'a, 'Sizler 15 Temmuz demokrasi kahramanlarısınız. Sizin gibi vatan evlatlarının, darbecilerin tanklarına, uçaklarına, mermilerine göğüs germesi sayesinde ülkemiz bir felaketin eşiğinden dönmüştür.' diyerek bir kez daha teşekkürlerini iletti.

- 'Hiç tereddüt etmeden yine tankların karşısına çıkarım'

Sabri Ünal da 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının ardından 'bir Türk vatandaşı olarak ne yapabileceğini' düşündüğünü ve sokağa çıkarak, elindeki taşlarla tanklara karşı koymaya çalıştığını belirtti.

Ünal, 'O gece sokaklara çıkan hiç kimsede korku yoktu. Umarım bir daha böyle birşey yaşamayız ama bir daha böyle bir kalkışma olursa hiç tereddüt etmeden yine tankların karşısına çıkarım.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA